2.2.2020

Latolöytöjä ja muita omistajien helmiä – Classic Motorshown suosittu osio saa jatkoa

Classic Motorshow Citroen 11A Faux-Cabriolet

Toukokuisessa klassikkoajoneuvonäyttelyssä on näytillä kattava katras menneiden vuosikymmenten autokaunottaria.

Classic Motorshow tuo näyttelyvieraiden ihasteltavaksi ja kummasteltavaksi runsaan joukon menneiden vuosikymmenten autoklassikoita sekä arjen nostalgiaa. Lahden messukeskuksessa kohtaavat toukokuun alussa myös alan asiantuntijat, merkkikerhot, kauppaat ja kunnostajat. Tarjolla on myös monenlaista oheisohjelmaa.

Esillä on autoja, moottoripyöriä, mopoja, raskasta kalustoa, työkoneita, moottorikelkkoja, traktoreita – kaikkiaan yli 400 ajoneuvoa. Niiden ikähaarukka on moottorivoimalla liikkumisen alkuajoista 1990-luvulle. Vuoden 2020 näyttelyteemana on Työn sankarit – ajoneuvot töissä.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

25-vuotiaat silmäterät

Aiemmin suursuosion saanut Omistajien helmet -osasto toteutetaan myös tänä vuonna. Se esittelee näyttelyvieraille yksityishenkilöiden rakkaita ajoneuvoja. Omistajien helmiin kuka tahansa voi ilmoittaa oman, vähintään 25-vuotiaan silmäteränsä.

Iän lisäksi ajoneuvoille ei ole muita rajoittavia tekijöitä. Mukaan osastolle voi ilmoittaa mitä vain moposta raskaaseen kalustoon, huippuentisöidystä latolöytöön.

Omistajien helmet toteutetaan tänä keväänä kolmatta kertaa ja se on edellisvuosina herättänyt runsaasti mielenkiintoa. Viime vuonna mukaan ilmoitettiin yli 50 ajoneuvoa 1920-luvulta aina 1990-luvulle.

Viime vuonna Omistajien helmien voiton vei Jorma ja Joni Valkaman vuosimalin 1966 Volkswagen T2 T1 Kastenwagen.

Näyttelyvieraiden äänet ratkaisevat

Omistajien helmien ilmoittautuminen on avattu ja ajoneuvoja voi ilmoittaa mukaan 27.2.2020 mennessä osoitteessa classicmotorshow.fi. Mukaan ilmoitetut ajoneuvot julkistetaan 4.3.2020 osoitteessa classicmotorshow.fi ja niistä yleisö voi äänestää suosikkiaan 25.3.2020 saakka. Kymmenen eniten ääniä saanutta ajoneuvoa julkistetaan viikolla 14 ja kyseiset ajoneuvot nähdään keväällä Classic Motorshowssa Omistajien helmet -osastolla.

Näyttelyvieraat valitsevat vuoden 2020 Omistajien helmen. Kolme eniten ääniä saanutta palkitaan muistoesinein ja eniten ääniä saanut ajoneuvo on vuoden 2020 Omistajien helmi.

Tänä vuonna Classic Motorshow järjestetään jo 13. kerran ja se kerää Lahteen vuosittain noin 19 000 nostalgiasta ja klassikkoajoneuvoista kiinnostunutta näyttelyvierasta.

Lähde: Classic Motorshow Kuvitus: Moottorin arkisto, Classic Motorshow

Luetuimmat