6.8.2021

Lexus laajentaa pienempien crossovereiden sarjaan – oma premium-näkemys Toyota Yaris Crossista tulossa?

Lexus LBX

Usein perillä olevien lähteiden mukaan herkullinen pikkumaasturi saattaisi nähdä päivänvalon jo lähiaikoina.

Varovainen kysymysmerkki otsikossa kertoo, ettemme voi kertoa tätä varmana tietona, mutta melko vahvana ennakkotietona kylläkin. Yaris Cross on vasta saapunut kunnolla asiakkaiden tutustuttavaksi, kun sitä ollaan jo sovittamassa Lexuksen muottiin. Tehtävä ei ole helppo, sillä auton pitäisi olla Lexuksena riittävän erottuva Toyota-sisarestaan, mutta kuitenkin pysyä hinnaltaankin kurissa, 4,18-metrisestä crossoverista kun ei aivan mitä tahansa voi pyytää.

TNGA-alustasukupolven pienempien jäsenten GA-B-versiolle rakentuvan Yaris Crossin peruskonsepti on varsin toimiva, joten siinä mielessä lähtökohdat edelleen premium-luokkaan jalkautumiselle ovat hyvät. Lexus-asiakkaan todennäköinen valinta maasturiinsa on neliveto, ja sekin on Crossissa tarjolla.

Mallin nimestäkin on jo ehditty heittää arvauksia. Lexus on nimittäin varannut itselleen mallimerkinnän LBX, jota on visioissa istutettu nimenomaan tämänkaltaiseen autoon.

Lexus LBX
Yaris Crossista huokuu ripaus Lexus-särmää jo omasta takaa.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Markkinoilla tilaa

Pieniä premium-crossovereita ei ole kaikesta crossoverbuumista huolimatta liikaa tarjolla. Yhtä pykälää isommalla UX:llä toki on omassa luokassaan seuraa, mutta tämän pienemmän mallin kohdalla suorat kilpailijat taitavat tällä hetkellä rajoittua ainakin kokonsa puolesta Audi A1 Citycarveriin ja DS 3 Crossbackiin. Kilpaan Lexuksella olisi tuoda varmasti omalla tavallaan persoonallinen habitus niin ulkona kuin sisällä sekä Toyotan uusimmat täyshybridivoimalinjat. Se voisi totta kai kilpailla samoista asiakkaista joidenkin muidenkin pienehköjen premium-luokkien edustajien kanssa.

Yaris Crossin alkaen-hinnat liikkuvat etuvetoisen Activen ja nelivetoisen premiumin 25 000 – 35 000 euron välillä. Lexus-version kohdalla markkinoihin nähden kilpailukykyinen hintahaitari voisi asettua karkeasti jonnekin 30 000 – 45 000 euron nurkille. Jäämme odottelemaan, käykö Lexuksen pieni katumaasturi piankin huhusta todeksi.

Teksti: Benjamin Helander Lähteet: Motor1.com, Toyota Kuvat: Toyota

Lisää aiheesta

Luetuimmat