14.8.2015

Liikennerauhan puolesta

Äärimmäinen käyttäytyminen on nostanut päätään viime aikoina myös liikenteessä. Monet tahot ovat ottaneet kantaa liikennerauhan puolesta.

Moottorin toimitus yhtyy Liikenneturvan, Pyöräliiton, Liikennepoliittinen yhdistys Enemmistön ja Autoliiton liikennerauhan puolesta antamaan julistukseen:

Viime aikoina julkisuuteen on noussut muutamia tapauksia, joissa on osoitettu ilmeisesti raivoa ja ärtymystä muita liikenteessä olevia kohtaan. Jokainen hermostuminen on liikaa. Jokaisen tavoitteena liikenteessä pitäisi olla onnettomuuksien ja vahinkojen välttäminen.

Liikenne ei ole peliä, jossa olisi voittajia ja häviäjiä. Liikenteessä voi pahimmillaan hävitä henkensä tai toimintakykynsä tai aiheuttaa samat menetykset jollekin toiselle ihmiselle.

Erityisvastuu kuuluu kaikille ajoneuvojen kuljettajille.

Kaikkein haavoittuvimpia ovat lapset, jotka luottavat meihin aikuisiin. Tunnekuohujen vallassa suojatie saattaa jäädä havaitsematta.

Jos joku toinen ärsyttää liikenteessä, kannattaa pitää pieni tauko, rauhoittua ja vasta sitten jatkaa matkaa. Kannattaa muistaa, että väärinymmärryksiä ja erehdyksiä sattuu jokaiselle. Sen vuoksi joustoa tarvitaan meiltä kaikilta. Oltiin liikenteessä sitten kävellen, pyörällä, autolla tai vaikka moottoripyörällä.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat