21.5.2019

Maistiainen: Indian FTR 1200 S – Ei ”tissiposkille”

Indian FTR 1200 S

Tehokas nakupyörä vaatii käskijältään määrätietoisia otteita.

Indian tuli vuosikymmenten tauon jälkeen markkinoille ensin isoilla Chief- ja Chieftain-customeillaan. Siitä mallistoa laajennettiin urheilullisempaan Scoutiin.

Nyt Indian ottaa vieläkin suuremman harppauksen, kun se laajentaa mallistoaan tehokkaiden nakupyörien luokkaan FTR 1200 -mallillaan.

Koeajossa oli ylellisempi FTR 1200 S -versio, jonka varustusta on perusmalliin verrattuna parannettu muun muassa täysin säädettävällä jousituksella, kolmella ajoasetuksella, kallistuksen huomioivalla luistonestolla, väri-TFT-mittaristolla ja tyylikkäämmällä värityksellä.

Indian FTR 1200 S

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Brutaali V2-moottori

Vaikka 1200-kuutioisen V2-moottorin huipputeho onkin maltillinen 123 hevosvoimaa, niin raaka 120 newtonmetrin vääntö yhdistettynä tasaisen laakeaan vääntökäyrään saa moottorin tuntumaan brutaalilta.

Moottori vetää kuutosvaihteellakin puhtaasti jo 50 kilometrin tuntinopeudesta alkaen. Pienikin kaasukahvan kääntö viestittää kuljettajalle heti, ettävoimaa koneesta löytyy tarpeeksi joka tilanteeseen. Kierrosten kasvaessa suorituskyky paranee koko ajan.

Pienimmät vaihteet on välitetty lyhyiksi, mikä vielä lisää voiman tuntua. Ykkösvaihteella 9 000 kierroksen punaraja tulee vastaan 85 ja kakkosella 125 kilometrin tuntinopeudessa. Eturengas nousee helpolla ilmaan, kun kaasukahvaa kääntää vähänkin reippaammin.

Maantie- ja moottoritienopeuksissakin kiihtyvyys on edelleen mahtavaa, eikä voimaa osaa kaivata lisää millekään kierrosalueelle.

Indian FTR 1200 S

Kerää huomion ajossa ja tauoilla

Pitkän akselivälin ja loivan keulakulman takia käytös mutkissa on rauhallista. Loivempiin toisiaan seuraaviin mutkiin FTR 1200 kääntyy neutraalisti, käytännössä katseen voimalla. Väljä ajoasento ja isot mitat lisäävät vakauden tuntua.

Tiukempiin mutkiin kuljettajalta vaaditaan työntöohjausta tai painonsiirtoa sisäkurvin jalkatapille, jotta pyörä kääntyy riittävästi. Ominaisuus saattaa yllättää ensimmäisissä mutkissa, mutta pienen totuttelun jälkeen tämä Indianin jääräpäisyys on juuri se ominaisuus, joka kiehtoo koko ajan enemmän. Se ei ole tissiposkille tarkoitettu ja höyhenenkevyesti ohjattava pyörä, vaan kuljettajan on oltava koko ajan hereillä ja osoitettava kuka määrää tahdin.

Kunhan komentosuhde on selvä, tarjoaa FTR 1200 S mahtavan ajonautinnon. Ei kuitenkaan suositella introverteille, sillä näyttävä puna-valko-musta Indian kerää kaikkien huomion niin liikenteessä kuin ajotauoilla. Juttukavereista ei ole puutetta tällä pyörällä ajellessa.

Teksti: Janne Huhtala Kuvat: Ula Serra

Indian FTR 1200 S

Indian FTR 1200 S

Moottori : kaksisylinterinen  V-moottori, 1203 cm³, nestejäähdytys
Voimansiirto: 6 vaihdetta, ketjuveto
Teho: 92 kW (123hv)/ 8250 r/min
Vääntö: 120 Nm / 5900 r/min
Istuinkorkeus: 840 mm
Kuivapaino: 222 kg
Tankki: 13 litraa
Hinta: 20 990 €

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat