12.7.2022

Matkailuajoneuvojen kysyntä kasvoi jälleen kesää kohti

Uusille matkailuajoneuvoille riittää kysyntää, mutta erilaiset tuotannon haasteet ja toimitusvaikeudet näkyvät ensirekisteröintiluvuissa.

Haasteita on eniten matkailuautojen toimituksissa, mutta myös matkailuvaunujen tuonnin kanssa on enenevissä määrin vaikeuksia. Matkailuajoneuvojen ensirekisteröintien määrä jäi 29 % pienemmäksi, kuin mitä rekisteröitiin viime vuoden kesäkuussa.

Ensirekisteröinnit seuraavat vuoden 2018 käyrää, mikä sekin aikanaan osoitti hyvää kehitystä toimialalla. Viime vuosi oli aivan omassa luokassaan, jolloin rekisteröitiin yhteensä 3 209 uutta tehdasvalmisteista matkailuajoneuvoa.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Matkailuajoneuvojen ensirekisteröinnit kuvaaja

Matkailuautot

Tehdasvalmisteisia matkailuautoja ensirekisteröitiin kesäkuussa 174 kpl. Yhteensä niitä on rekisteröity vuonna 2022 kesäkuun loppuun mennessä 733 kpl. Tämä on liki 45 % vähemmän verrattuna vuoden 2021 huippulukuihin.

Kolme eniten rekisteröityjä matkailuautomerkkejä olivat Sunlight, Adria ja Hobby.

Matkailuvaunut

Tehdasvalmisteisia matkailuvaunuja ensirekisteröitiin kesäkuussa 175 kpl, mikä on reilut 6 % enemmän verrattuna vuoteen 2021. Yhteensä matkailuvaunuja on rekisteröity vuonna 2022 kesäkuun loppuun mennessä 515 kpl, mikä on reilut 21 % vähemmän verrattuna vuoden 2021 vastaaviin lukuihin.

Suosituimmat matkailuvaunumerkit olivat Hobby, Adria ja Dethleffs.

Lähde ja kuvat: Liikkuvakoti.fi

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat