24.5.2020

Miljoonan Nissan: erikoismalli GT-R 50 juhlii Italdesignia ja GT-R:ää

Nissan GT-R 50

Konseptina esitelty Nissan GT-R 50 saapuu kuin saapuukin tuotantoon. 50 kappaleen erikoiseräksi rajoitettu malli juhlii mallisarjan 50-vuotisten lisäksi muotoilustudio Italdesignin 50 vuotta kestänyttä taivalta.

Nissan GT-R 50 päätyi kun päätyikin tuotantoon. Asiaa pohdittiin 2018 konseptiauton muodossa, mutta nyt Nissan ja muotoilustudio Italdesign ovat päättäneet tuoda auton 50 kappaleen erikoiseränä myyntiin saakka. Malli juhlistaa sekä GT-R:n että Italdesignin 50-vuotista taivalta. Kappalehinta on 990 000 euroa (ennen veroja) ja Italdesignin mukaan merkittävä määrä käsirahoja on jo kasassa.

Makeasti tyylitellyn pinnan alla Nissan GT-R 50 perustuu tutun GT-R:n Nismo-versioon. Tehoa 3,8-litraisesta V6:sta löytyy tällä kertaa 710 hevosvoimaa ja vääntöä 780 newtonmetriä. Apua on haettu suuremmasta välijäähdyttimestä, kilpatason turboahtimista sekä moottorin vahvistetuista sisuskaluista.

Nissan GT-R 50

Jokainen Nissan GT-R 50 pyritään stailaamaan eri tavoin, sillä tarjolla on kattava joukko teippauksia, jotka ammentavat GT-R:n rikkaasta kisahistoriasta. Italialainen muotoilustudio on muovannut mallin liioittelemalla joitain GT-R:n tuttuja piirteitä, kuten korostamalla mallin takavaloja. Sisätiloissa muutokset ovat jääneet vähäisiksi.

Nissan GT-R 50

Uusi takasiipi on säädettävissä ja myös muuten Italdesign kertoo parantaneensa auton aerodynamiikkaa. Kattolinjaa on madallettu 54 mm, ja muuten auto on pidempi, leveämpi ja maavaraltaan matalampi kuin perusmalli. Nähtäväksi jää, miten Italdesignin muutokset vaikuttavat käytännössä yllättävän pitkäikäiseen GT-R:ään.

Italdesign oli aikonut esitellä Nissan GT-R 50:n Geneven autonäyttelyssä, mutta sveitsiläinen autonäyttely jouduttiin perumaan koronaviruspandemian takia. Nyt auto esiteltiin osana sen tyyppihyväksyntäajoja Tazio Nuvolari Circuitilla Italiassa.

Jos autotallista löytyy paikka miljoonan euron Nissanille, lupaillaan Italdesignilta ensimmäisten yksilöiden toimitusta vuodenvaihteen tienoille.

Lähteet: Nissan, Autocar Kuvat: Nissan

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat