9.11.2020

MotoGP-sarjan tarkastajat KymiRingin radalla – turvajärjestelyt kunnossa, turvakaistat leveämmiksi

MotoGP KymiRing
KymiRingin rataa leimaa reilusti yli kilometrin mittainen takasuora.

MotoGP-sarjan ensi kauden Suomen osakilpailun valmistelut etenevät vauhdilla. Tällä viikolla KymiRingin radalla pidettiin turvajärjestelyiden tarkastus, jossa tarkastajat totesivat kaiken etenevän suunnitelmien ja aikataulujen mukaan.

Ratamoottoripyöräilyn MM-sarjaan kuuluva Suomen MotoGP-osakilpailu ajetaan Iitissä uudella KymiRingin moottoriradalla ensi kesänä 9.-11. heinäkuuta. Järjestämisoikeudet omistava Dorna Sports on julkistanut vuoden 2021 alustavan MM-kilpailukalenterin, jossa Suomen osakilpailu on mukana.
Valmistautuminen ensi kesän tapahtumaan on sujunut aikataulussa. Tällä viikolla pidettiin radan turvajärjestelyiden osalta tarkastus, jossa Dornan valtuuttamat asiantuntijat totesivat kaiken etenevän suunnitelmien mukaan.

– FIA:n Ja FIM:n määrittelemän Green Zone- turvakaistan mitoitus muuttui leveämmäksi, jonka seurauksena myös turvakaiteiden sijoittelua joudutaan muuttamaan, toteaa KymiRingin toimitusjohtaja Markku Pietilä.

– Näiltä osin muutostyö saadaan valmiiksi noin kuukauden kuluessa, jatkaa Pietilä.

MotoGP KymiRing
KymiRingin MotoGP-testiajot kesällä 2019.

– Unelmamme toteutuminen siirtyi vuodella koronaviruksen vuoksi, mutta nyt toteutuminen on taas entistä lähempänä. MotoGP- kilpailuun on aikaa kahdeksan kuukautta ja teemme töitä järjestelyorganisaatiossa täydellä höyryllä, toteaa Suomen Moottoriliiton MotoGP-projektin vetäjä Tapio Nevala.

– MotoGP on Suomen moottoripyöräurheilulle ja moottoripyöräilylle selkeästi kauden tärkein tapahtuma. Tämän kilpailun myötä meillä on mahdollisuus tuoda moottoripyöräilyä hienona liikkumis- harrastus- ja kipailumuotona merkittävästi suomalaisten tietoisuuteen. Tämä on myös mainio tilaisuus osoittaa kykymme kilpailunjärjestäjänä ja toteuttaa suurelta osin talkoovoimin moottoripyöräilyn kuninkuustapahtuma. Uskon meidän pystyvän luomaan tästä vuosittain toistuvan kilpailukauden huipennuksen Suomessa, kommentoi Suomen Moottoriliitto ry:n kesäkuussa valittu puheenjohtaja Erkki Heikkinen.

MotoGP-osakilpailu ajetaan Kymiringin radalla 9.-11.7.2021.

Lähde: Suomen Moottoriliiton tiedote Kuvat: Jari Saarentaus, Lauri Ahtiainen

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat