27.10.2023

Nastarengastesti: Nastarengas ei ole parhaimmillaan sulalla kelillä – testissä yksi rengas suorastaan romahti

Sula asfaltti ei ole nastarenkaan paras kaveri. Se aiheuttaa epämukavuutta sekä nastojen ropinaa. Moottorin talvirengastestissä yksi testirengas ei pärjännyt sulalla asfaltilla lainkaan.

Moottorin nastarengastestin 215/65 R17 -rengaskoko on hyvin monen keskikokoluokan katumaasturin rengaskoko. Kaikista renkaista löytyy monenhintaisia rengassarjoja, tästäkin rengaskoosta aina tuhannen euron hintaista premium-sarjaa ja toisessa ääripäässä useita satoja euroja edullisempaa aasialaislähtöistä rengasta.

Moottorin nastarengastestiin osallistui kahdeksan rengasmerkkiä ja -mallia. Sula asfaltti osoittautui yhdelle rengasmerkille todella haastavaksi. Federal-renkaat yllättivät talvisissa olosuhteissa, mutta märällä ja kuivalla asfaltilla ne jäivät selkeästi pahnan pohjimmaiseksi. Federal suorastaan romahti jarrutuksessa märällä ja kuivalla sekä ajettavuudessa märällä.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Yksi pesi premium-renkaat

Aasialaisrenkaista Delinte puolestaan yllätti märällä asfaltilla. Sekä jarrutuksessa ja ajettavuudessa märällä se pesi premium-renkaat ja oli hyvä myös kuivalla jarrutuksessa.

Talvirenkaan täytyy kuitenkin toimia siellä mihin se on tarkoitettu, eli talvisissa olosuhteissa niin lumella kuin jäälläkin. Täydellisen rengastestin lopputulos, se kuinka edulliset aasialaisrenkaat pärjäsivät kalliimmille premium-renkaille selviää Moottorin uusimmasta numerosta 10–11/2023. Voit tilata Moottorin täältä. Saat Moottorin myös liittymällä Autoliiton jäseneksi. Lehti on myös luettavissa sähköisesti Lehtiluukussa.

Moottorin aiemman tällä kaudella julkaistun rengastestin löydät täältä. Syyskuun lopussa julkaistussa testissä vastakkain asettuivat edulliset nastarenkaat ja premium-luokan kitkarenkaat.

Teksti Manu Tuppurainen Kuvat Ville-Veikko Heinonen Testin toteutus Test Finland Oy

Testirenkaat, nastarenkaat koko 215/65 R17

  • Delinte Winter WD42
  • Federal Himalaya WS2
  • GT Radial Ice Pro SUV3
  • Hankook Winter iPike X
  • Michelin X-Ice North 4
  • Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 SUV
  • Pirelli Ice Zero 2
  • Sailun Ice Blazer WST

Luetuimmat