26.10.2017

Nimi on enne: Toyota JPN Taxi

Toyota JPN Taxi

Toyota JPN taksi on varta vasten taksiksi suunniteltu.


Jo nimikin sen paljastaa: Toyota JPN Taxi ei ole aktiivisen dynaaminen elämäntapakruiseri yksilöllisellä designillä, vaan rehellisesti suoraan japanilaiseksi taksiksi kehitetty ajoneuvo.

Toyota kertoo JPN Taxin edustavan japanilaista vieraanvaraisuutta: suunnittelussa on huomioitu niin lapset, vanhukset kuin pyörätuolin käyttäjät. Toyota toivoo myös taksien helpottavan turisteja Japanissa.

Valmistajan mukaan elämää helpottavat ratkaisut ulottuva läpi kulkuneuvon: runsaat kahvat ja tasainen sekä matalalle asennettu lattia helpottavat kulkua autoon ja autosta pois. Suurikokoinen matkustajanpuoleinen liukuovi taas helpottaa kulkua pyörätuolilla.

Toyotan mukaan ajoneuvo on muotoiltu varta vasten taksiksi, jotta sen tunnistaisi liikenteestä helposti. Valmistaja kertoo myös hakeneensa muotoilussa ajattomuutta.Yhtiö kertoo lokasuojiin asennettujen peilien parantavan kuljettajan näkyvyyttä kaupungissa.

Toyota JPN Taxi

Toyotan mukaan kojelaudan navigaattori ja taksimittari on sijoitettu tarkoituksella niin, että ne ovat helposti matkustajan nähtävillä.

Taksin voimalinja yhdistää LPG-nestekaasulla käyvän 1,5-litraisen polttomoottorin hybriditeknologiaan.

Toyota JPN Taxi

Yhtiö aikoo käyttää uutta taksiaan ahkerasti Tokion olympialaisissa vuonna 2020, joten auto saattaa tulla tutuksi Suomen televisiossakin.

Teksti: Lauri Ahtiainen, lähde ja kuvat: Toyota

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat