3.3.2023

Nissan lisää sähköä mallistoon – jopa 98% osuus Euroopassa 2026

Nissan Eurooppa 2023 sähköistys

Nissan hienosäätää omia ennusteitaan lähivuosien sähköistämisen osalta, eli tehdas on päättänyt lisätä sähköä mallistoon.

Vielä loppuvuodesta 2021 Nissan arvioi, että sen myynnistä 75% muodostuisi sähköistetyistä voimalinjoista vuonna 2026. Sähköistetyllä tarkoitetaan tässä yhteydessä hybridiä tai täyssähköä.

Nyt yokohamalaisyhtiö on korjannut ennustettaan ja uusien näkemysten mukaan merkki on 98% vauhdissa sähköistyksessä Euroopassa 2026.

Ennustuksen takana on yli 13 miljardin euron panostus automalliston sähköistämiseen. Samalla Nissan haluaa myös saavuttaa Volkswagen-ryhmän myyntiosuutta Euroopan osalta ja Teslan osuutta Yhdysvalloissa. Kotimarkkinoillaankin Nissan arvioi, että sähköistettyjen osuus on 58% vuonna 2026, merkiten hienoista kasvua aiempaan.

Mielenkiintoisesti Kiinan osalta Nissan on alentanut ennustettaan 40 prosentista 35 prosenttiin. Paikallisten autotehtaiden panostus täyssähköön merkitsee, että Nissan tuo markkinoille täyssähköisen katumaasturin 2024.

– Tämä on uusi tapa jolla Nissan toimii Kiinassa, Kiinaa ajatellen, linjasi operatiivinen johtaja Ashwani Gupta.

Oman malliston myyntiosuuksien kannalta ennusteiden tekeminen on melko helppoa, sillä kyse on pitkälti autovalmistajan päätöksistä tarjottavien voimalinjojen suhteen. Ennusteiden rukkaaminen ylöspäin merkitsee, että Nissan on päättänyt lisätä sähköistettyjen mallien osuutta mallistossaan pelkkiin polttomoottoreihin verrattuna.

Guptan mukaan Nissan esitteleekin 2030 mennessä 27 sähköistettyä mallia, joista 19 on täyssähköisiä. Täyssähköisten maailmanlaajuisen myyntiosuuden arvioidaan olevan noin 40 prosenttia 2030.

Lähde: Automotive News Kuva: Nissan

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat