16.8.2022

Nyt on retroa! – Eriba Touring -matkailuvaunu kuin suoraan 50-luvulta!

Eriba Touring -matkailuvaunu näyttää täysin samalta kuin alkuperäinen Eriba Troll -matkailuvaunu vuodelta 1957.

Erwin Hymer Groupiin kuuluva matkailuvaunuvalmistaja Eriba esittelee tällä kaudella uuden Touring-vaunun, joka on kuin tuulahdus 1950- ja 60-lukujen taitteesta.

Eriba on valmistanut matkailuautoja vuodesta 1957 ja uusi tänä syksynä esiteltävä Touring-malli on kuin alkuperäinen Troll-vaunu vuodelta 1957. Eriban kulttivaunu on myös ollut keskeytyksettä tuotannossa 65 vuotta ja se on myös Eriban menestyinen mallisarja.

Uusi Eriba Touring -matkailuvauno on tarjolla kahdella eri varustelinjalla ja siinä on paljon käytännöllisiä ominaisuuksia niin ulkona kuin sisälläkin.

Vaunun aerodynaamisen etuosan ja ainutlaatuisen korimuodon ansiosta mallisto on aina pysynyt alusta alkaen uskollisena alkuperäiselle muotoilulleen.

Vaunun korirakenteessa Eriba käyttää lentokonesuunnittelusta inspiraationsa saanutta virtaviivaista teräsputkirakennetta, joka takaa hyvät pito-ominaisuudet, paremman ajoturvallisuuden ja vetoauton pienemmän polttoaineenkulutuksen.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Nostokatto tuo sisäkorkeutta

Vaunun kompaktit mitat, alhainen 226 senttimetrin kokonaiskorkeus sekä alhainen omamassa tekevät Touring-vaunusta myös helposti ohjautuvan matkakumppanin. Se sopii jopa pienempiin vetoautoihin sekä hybridi- ja sähköautoihin.

Eriba Touring on myös täyttä retroa, ikoninen, ajaton muotoilu löytyy jokaisesta uuden sukupolven yksityiskohdasta. Uudistetut korielementit, kuten pyörän kaari, takavalot tai rekisterikilven pidikkeet, korostavat vaunun retro-ilmettä. Kyseiset yksityiskohdat on saatavana lisävarusteena myös kromivärisenä. Vaunu on saatavilla myös kolmella eri ulkovärillä – Carrara White, Crystal Silver ja White Silver – ja seitsemästä eri ulkoasusta voi räätälöidä mieleisensä.

Ulkopuolelta katsottuna vaunun takaosa on vähemmän kulmikas uuden pohjaosan ansiosta. Tämä luo myös ylimääräistä säilytystilaa sisälle, josta pääsee helposti käsiksi tavaratilaan uusien sänkytukien ansiosta.

Eriballa on myös ollut vuosikymmeniä käytössä ponnahduskatto kangasaukotuksella, jonka ansiosta vauniin on helppo saada tuuletusta ja se varmistaa myös runsaan 195 cm:n korkeuden vaunun sisällä.

Viimeistellyt sisätilat

Sisäpuolella Touring on saanut uutta ilmettä, valittavana on kaksi erilaista huonekalujen viimeistelyä: klassisempi ”Legend”-varustelinja tummemmilla sävyillä tai ylellisempi ”Urban” kirkkain sävyin. Legendissä on Biarritz- kalusteviimeistely, jossa on hieno puumateriaali ja siinä elegantti syy. Legend viimeistelyssä on myös pronssiset ja kullanväriset metalliefektit. Muita yksityiskohtia Legend-sisustuksessa ovat muun muassa kierrätysvillasta valmistettu huopatasku sekä kohokuvioitu, vegaaninen nahkainen naulakko.

Urban-varustelinjalle on puolestaan ​​tunnusomaista sen ylellisyys sekä materiaalien, kuten huovan ja metallin, käyttö yhdistettynä rohkeisiin, toisiaan täydentäviin väreihin. Tindari-kalustuksen viimeistely koostuu modernista hienosyistä puusta.

Vaunun valaistuksessa on käytetty epäsuoraa ympäristövalaistusta yläkaappien kulmissa. Lisäksi vaunussa on monitoiminen, ladattava akkuvalo, jota voidaan käyttää joko lukuvalona, ​​taskulamppuna tai yleisvalona. Lisävalot yläkaappien yläpuolelle sekä kaksi ylimääräistä monitoimivaloa ovat saatavilla lisävarusteena. Vaihtokytkimien ansiosta valot voidaan nyt sytyttää ja sammuttaa sekä sisäänkäynnistä että makuutilasta.

Makuutilassa pari eri vaihtoehtoa

Uudessa Touring-sukupolvessa on suurempi, 81 litran absorptiojääkaappi, jossa on 15 prosenttia enemmän kapasiteettia. Keittiön työtasoa voidaan laajentaa entisestään kaksiliekkisen kaasukeittotason lasikannen ja valinnaisen pesualtaan kannen ansiosta. Sitä voidaan käyttää myös leikkuulautana.

Ensimmäistä kertaa keittiöstä löytyy kestävä monikäyttöinen astia, jota voidaan käyttää kasveille, ruoanlaittovälineille tai muuhun säilytykseen. Se on tehty 94-prosenttisesti kasvi- ja luomumateriaalista.

Kylpyhuoneessa on hylly kiristysnauhoineen, pesuallas ja pyyhepidike. Korkeussäädettävä peili liikkuu ylös ja alas pop-up katon kanssa. Lisävarusteena kylpyhuoneen varustukseen on saatavilla suihkupään ja suihkuverhon sisältävä suihkuvarustus, jota voidaan käyttää myös ulkosuihkuna.

Makuutilan sänky on pohjaratkaisun mukaan joko poikittais- tai pitkittäisvuode tai edessä jopa kerrossänky. Vaihtoehtoisesti istuinalue voidaan muuntaa lisävuoteeksi. Vaatekaapin lisäksi vuoteiden alta löytyy säilytystilaa.

Touring-vaunuun saa myös multimediapaketin, jossa on laaja valikoima DAB+-kanavia ja Bluetooth-yhteys. Ensimmäiset uuden sukupolven Touringit nähdään Lahden Caravanmessuilla syyskuussa.

Lähde: Erwin Hymer Group Suomi Oy

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat