30.8.2021

Opel Rocks-e eli sähköinen mopoauto Citroën Ami Opelin ystäville

Opel Rocks-e

Sähköinen mopoauto Citroën Ami saa konsernisisaren saksalaismerkin suunnalta. Opel Rocks-e on osa merkin kaupunkiliikkumisen suunnitelmaa.

Opel Rocks-e on merkin mukaan mikroluokan auto kaupunkikeskustojen liikkumiseen sekä kortin suorittaneille yli 15-vuotiaille. Jos sähköinen mopoauto näyttää tutulta, on se aiemmin nähty konsernisisar Citroënin merkillä varustettuna. Ranskalaismerkki pohdiskeli hiljattain "liikkuvan leivänpaahtimen" myymistä uusilla markkina-alueilla.

Opel Rocks-e

Ensimmäisenä Rocks-e esitellään Saksassa ja siellä Rocks-e:n leasinghinnaksi on arvioitu joukkoliikenteen kuukausikortin hintaa. Suoraan ostettuna auto tarjoaa selvästi malliston nykyistä pienintä, Corsaa, edullisemman vaihtoehdon. Opel ei paljastanut Rocks-e:n hintaa, mutta Citroën Amin hinta Ranskassa on 6 990 euroa. Oletettavasti Rocks-e saapuu Amin tavoin myös yhteiskäyttöpalveluihin matkapohjaista vuokrausta varten.

Opel Rocks-e

Autossa on 5,5 kilowattitunnin akusto, joka riittää noin 75 kilometrin matkoihin yhdellä latauksella (WLTP). Latausaika on noin 3,5 tuntia tavallisesta suko-pistokkeesta. Kolmemetrinen kiinteä latausjohto löytyy apukuskin oviaukosta. Huippunopeus on 45 km/h.

Opel Rocks-e

Opel kertoo Rocks-e:n noudattavan merkin uutta Vizor-keulailmettä ledivaloineen. Amista tuttuun tapaan etu- ja takapuskurit ovat periaatteessa identtiset ja myös ovi on sama molemmin puolin. Samalla merkki muistelee Adamista ja Karlista tutun seikkailuhenkisen Rocks-mallinimen käyttöä ja kertoo uuden kaupunkiauton sopivan hyvin Rocks-kaupunkiseikkailuhenkeen. Hiukan saksalaishenkisesti tarjolla on kolme varustetasoa Opel Rocks-e, Rocks-e Klub ja Rocks-e TeKno.

Amin tavoin Rocks-e:n mitat ovat 2,41 metriä pituutta ja 1,39 metriä leveyttä. Sisällä istuimet on asetettu hiukan limittäin ja Opel mainitsee auton soveltuvan jopa 190 senttisille kuljettajille. Matkustajan jalkatilasta löytyvä tavaratila on 63 litraa. Kääntöympyrä on kaupunkioloihin sopivasti 7,20 metriä. Rengaskoko on 14 tuumaa ja auto painaa 471 kilogrammaa.

Opel Rocks-e

Opel Rocks-e tulee Saksassa saataville valituille jälleenmyyjille tänä syksynä. Ensi vuonna mallia harkitaan uusille markkina-alueille.

Citroën esitteli Euroopan markkinoille hiljattain myös Amin "pakuversion" My Ami Cargon.

Lähteet: Opel, Automotive News Kuvat: Opel

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat