22.11.2015

Osaatko rakentaa moottoripyörän – tonni tarjolla!

Yksi Messukeskuksen halleista täyttyy MP-messuilla taas rakennetuilla moottoripyörillä. Nyt etsitään näyttelyyn nähtävää, eli rakentajia ja rakennettuja moottoripyöriä. Erityisesti kaivataan uusia ja nuoria rakentajia vanhojen konkareiden seuraksi.

Rakennettujen moottoripyörien Petrol Circus Custom Bike Shown kokoaminen on kovassa vauhdissa. Nyt etsitään näyttelyyn pyöriä. Erityisen tärkeätä on löytää myös uusia, nuoria rakentajia vanhojen konkareiden seuraksi. Petrol Circus kokoaa 100 rakennettua moottoripyörää ja suomalaista rakentajaa MP-messuille Helsinkiin 5. – 7.2.2016.

Yksi Messukeskuksen halleista täyttyy MP-messuilla taas rakennetuilla moottoripyörillä. Niitä esitellään neljässä luokassa, jotka ovat Custom, Classic, Street ja Open. Kaikkiin luokkiin tulee suunnilleen saman verran pyöriä. Näyttelyn kokoaa nyt kolmatta kertaa Jarno ”Japi” Åström.

– Joka vuosi löydän uusia pyöriä ja rakentajia. Erityisesti olen rohkaissut nuoria rakentamaan pyöriä ja tuomaan ne täytteille, sillä ukkoutunut ala tarvitsee uusia rakentajia.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Simppeli tyyli puree nyt

Millaisia trendejä on nyt moottoripyörärakentamisessa Suomessa?

– Sanoisin, että suosittua on simppeli tyyli. Nyt rakennetaan paljon linjoiltaan kliinejä pyöriä ja sama pyörä voidaan rakentaa moneen kertaan näyttelykuntoon.

Yksi pyörä voidaan saattaa esittelykuntoon useammalla eri ilmeellä.

– Ei niin, että näyttelyissä pyörisivät samat rungot eri kuoseissa, mutta monesti joskus aiemmin rakennettu vanha pyörä rakennetaan uudestaan. Tähän vaikuttaa varmasti tiukka taloudellinen tilanne ja kierrättämisen trendi, ne näkyvät täälläkin alalla totta kai.

Näyttely on myös tapaamispaikka

Japi Åström haluaa kehittää tapahtumaa paikaksi, johon rakentajat tulevat tapaamaan toisiaan.

– Luonnollisesti pyöriä näyttelyyn tuovat rakentajat tapaavat toisiaan näyttelyssä, mutta olisi mukava järjestää heille myös vapaamuotoisia tilaisuuksia. Tällaisissa tapaamisissa nuoret rakentajat tapaisivat konkareita ja jaetuista kokemuksista saataisiin tärkeää tietoa tuleviin projekteihin.

Rakennettujen pyörien lisäksi Petrol Circuksessa on luvassa työntäytteisiä tunteja prätkähuoltojen osastoilla.

– Työnäytökset alueella toisivat hyvää sisältöä. Saa nähdä, mitä kehitämme seuraavaksi.

Tarjolla mainetta, kunniaa ja rahaa

Petrol Circus Custom Bike Showssa palkitaan rahapalkinnolla kaikissa neljässä luokassa kolme parhainta pyörää (500 e, 300 e, 200 e), tuomariston valinta (500 e) ja näyttelyn paras pyörä (1000 e). Vuoden Nuori Rakentaja palkitaan kunniakirjalla. Palkinnot jaetaan lauantaina 6.2. illalla

Petrol Circus Custom Bike Showhun voit ilmoittaa pyöräsi lähettämällä sähköpostilla yhteystietosi, kuvan ja tarkemmat tiedot moottoripyörästäsi osoitteeseen  petrol.circus@pp.inet.fi.

MP Moottoripyöränäyttely järjestetään perjantaista sunnuntaihin 5. -7.2.2016 Messukeskuksessa Helsingissä. Petrol Circus Custom Bike Show on osa MP-messuja.

Lähde: Messukeskus, kuvat: Antti Hentinen

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat