7.12.2015

Päijänteen ympäriajo uudistuu täysin

Päijänneajo

Kilpailun järjestäjä tavoittelee uudistuneella reitillä ja aikataululla entistä suurempaa kilpailijamäärää ja haasteellista kilpailua.

Suureksi suomalaiseksi moottoripyöräseikkailuksi nimetty "Päitsi" ajetaan 19.-20.3.2016. Yleensä olosuhteet ovat talven taitteessa vähintäänkin haastavat, eikä 81. kilpailukerta liene poikkeus. Siihen yhteneväisyydet aiempaan saattavat jäädä, sillä kilpailujärjestäjän mukaan tuleva Päijänteen ympäriajo ajetaan järjestäjän mukana täysin uudella formaatilla.

Lähtöpaikka on uusi, taukopaikka on uusi ja maalikin siirtyy uuteen paikkaan. Kilpailun järjestäjä tavoittelee uudistuneella reitillä ja aikataululla entistä suurempaa kilpailijamäärää ja haasteellista kilpailua.

Päijänteen ympäriajo starttaa ensi keväänä reittijärjestelyn myötä 19.3. Lahdesta, ja päättyy sunnuntaina 20.3. Sipooseen. Yötauko vietetään Jyväskylässä.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Moottoripyörämuseo lähettää matkaan

Starttipaikan puitteet tarjoaa Suomen Moottoripyörämuseo Lahdessa. Kilpailujärjestäjän mukaan muutos tuo myös uutta lisäarvoa myös yleisölle. Museossa on vielä kilpailuviikonlopun ajan esillä Päijänteen ympäriajon 80-vuotisjuhlaosasto sekä Ace Cornerissa kattavat ravintolapalvelut.

Alustavan aikataulun mukaan ensimmäiset kilpailijat starttaavat lauantaina klo 9.00 ja saapuvat arviolta klo 17.30 jälkeen Jyväskylään. Jyväskylästä matka jatkuu sunnuntaina klo 6.00 alkaen takaisin kohti etelää ja Sipoossa sijaitsevaa maalia minne saavutaan noin klo 16.

Tiivistystauot pidetään lauantaina klo 14.00 Jämsässä ja sunnuntaina klo 12.00 Lahdessa Suomen Moottoripyörämuseolla.

Muuttunut aikataulu mahdollistaa sen, että moottoripyörien katsastus tapahtuu vasta lauantaina.

Kaksipäiväisestä kilpailusta jaetaan tuttuun tapaan kahdet SM-pisteet, joten mukana nähdään kotimainen endurokärki.

Vähemmän pimeällä

Uuden reittijärjestelyn myötä Päijänneajon pimeällä ajettavien osuuksien määrä vähenee huomattavasti, mikä lisää kuskien turvallisuutta. Lauantai-iltana hämärä- ja pimeäajoa tulee alustavan arvion mukaan vain muutamalle tunnille ja tästäkin suurin osa on siirtymiä.

Viime Päitsissä kilpailupäivien reittien pituus oli vielä melko epätasapainoinen, mutta jatkossa päivien ajojen pituudet ovat niin ajallisesti kuin matkoiltaan tasapainoisemmat. Lauantaille ajoa tulee noin  330 km ja sunnuntaille 410 km.

Reitin pituus on kaikkiaan noin 740 km. Maastokokeita on luvassa 165 km, joista 83 km ajetaan lauantaina ja 82 km sunnuntaina. Mikäli reitti on lumeton, merkkaukseen kiinnitetään järjestäjän mukaan erityistä huomiota.

Lähde: Helsingin Moottorikerho, kuva: Antti Hentinen

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat