21.7.2021

Päivän kuva: DDR-ajoneuvot kokoontuvat Heinolassa

Päivän kuva: DDR-Ajoneuvot kokoontuvat 20-22.7.2021 Heinolassa

DDR-ajoneuvot kokoontuvat Heinolassa kolmen päivän ajan savun ja papatuksen saattelemana. Moottori on matkassa mukana raportoimassa.

Moottori käy, ei käy, käy, käy, ei käy ja taas käy. Juuri siltä kuulostaa kaksitahtinen IFA, Trabant tai Wartburg. DDR-ajoneuvot kokoontuvat Heinolassa 20.–22.7. kaikkien paikallisten ajoneuvoharrastajien riemuksi.

Savupilven määrä riippuu pitkälti tankkiin tehdyn polttoaineen ja öljyn seossuhteesta. Reilumpi ranneliike öljypurkin kanssa saa aikaan sinertävän savun pakoputkesta, mutta toisaalta varmistaa riittävän suojan moottorille. Moottorin lämmettyä savutuksen tulisi kyllä käytännössä loppua, mutta tarkka nenä pystyy silti seuraamaan vainua.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

DDR-ajoneuvot kokoontuvat Heinolassa

Kokoontumistapahtuma kestää kokonaiset kolme päivää, joista kaikkein tärkein tapahtumaohjelma sijoittuu lähinnä keskiviikolle. Toki torstaina käydään vielä Heinolassa maan suurimmaksi kirpputoriksi itseään mainostavan Heinolan kauppahallien tykö. DDR-ajoneuvot kokoontuvat Heinolassa paikallisella leirintäalueella, mutta näitä voi nähdä kaupungin ympäristössä muuallakin.

Tänä vuonna ajoneuvoja oli letkassa 22 kappaletta. Ilahduttavasti yksi IFA mahtui mukaan Trabantien ja Wartburgien joukkoon. Valitettavasti esimerkiksi Barkas ja Itä-Saksassa valmistetut moottoripyörät puuttuivat seurueesta tällä kertaa kokonaan.

Kaikki ei kuitenkaan ollut kaksitahtista. Mukana oli myös juuri ennen muurien murtumista valmistunut Wartburg 353, joka ehti saada konepeltinsä alle lännestä lainatun Volkswagen Polon 1,3-litraisen moottorin. Useiden muutoksien seurauksena sen mallinimikin oli oikeasti Wartburg 1.3 eikä enää 353.

Moottori palaa tapahtuman tunnelmiin vielä laajemmin oman juttunsa muodossa. Itä-autoista kiinnostuneiden kannattaa siis seurata tätä palstaa.

Teksti ja kuva: Henri Posa

Luetuimmat