17.9.2017

Paljonko maksaa puu? Lähikuvissa upea BMW M760Li Nautor’s Swan

BMW M760Li Nautor's Swan

Nautorin upea käsityö pääsee oikeuksiinsa vasta lähellä, mutta samalla kurkistimme ainutlaatuisen BMW-yksilön hinnastoon.

Viikko sitten esittelimme purjehdusvivahteisen BMW M760Li inspired by Nautor's Swan -edustusauton. Pietarsaarelaisen laivaveistämön kanssa tehty yhteismalli on erikoisvarusteista ja -toiveista vastaavan BMW Individualin tapa juhlistaa osaston 25-vuotista historiaa. Pekka Koskenkylän perustama arvostettu purjeveneveistämö onkin ollut BMW:n kumppani jo monen vuoden ajan, merkkien esiintyessä yhdessä muun muassa Les Voiles de Saint-Tropez -regatassa.

BMW M760Li inspired by Nautor's Swan

Odotettuun tapaan upeasti viimeistelty erikoisyksilö oli esillä Frankfurtin autonäyttelyssä. Läheltä tarkasteltuna Nautorin upea tiikkityöskentely pääsee vielä entistäkin paremmin oikeuksiinsa. Samalla parastaan on laittanut myös BMW Individual, jonka valikoimasta on muun muassa erikoinen damaskonpunainen ulkoväri ja erityinen Merino-nahkaverhoilu Criolloruskean ja savuvalkoisen yhdistelmänä.

BMW M760Li inspired by Nautor's Swan

Nautorin kädenjälki näkyy jalkatilan tiikkipaneeleiden lisäksi myös auton tavaratilassa sekä esimerkiksi kojelaudan puuviiluissa. Ei kannata unohtaa myöskään Nautoriin viittaavaa kylkijuovaa ja vaivihkaisia Swan-merkintöjä takaluukussa, pääntuissa ja jarrusatuloissa.

BMW M760Li inspired by Nautor's Swan

Mielenkiintoista antia on myös BMW M760Li Nautor's Swanin vieressä oleva kosketusnäyttö, joka kertoo hinnat useimmille autosta löytyville varusteille. Esimerkiksi damaskonpunainen metalliväri kustantaa Saksan hinnoittelulla 4 800 euroa. BMW Individualin kaksoisnahkaverhoilu kustantaa peräti 15 500 euroa, joskin se ei kata koko autoa.

BMW M760Li inspired by Nautor's Swan

Ohjekirjan nahkakannet ovat esimerkiksi 1 800 euroa, samaa sarjaa oleva avainkotelo 1 700 euroa. Etuistuinten pääntuen kohokirjailu 2 400 euroa. Ja vaikka tavaratila on saanut Nautorin ison tiikkimaton, on kontin somistamiseen käytetty savuvalkoinen Alcantara peräti 15 800 euroa.

BMW M760Li inspired by Nautor's Swan

Nautorin lukuisat tiikkikomponentit löytyvät varustelistalta ilman hintoja, mutta auton kallein yksittäinen varuste menee silti pietarsaarelaisten piikkiin. Saarnipuiset sisätilan koristelistat Nautor's Swanilta kustantavat nimittäin pikkuauton verran, eli 19 700 euroa.

Lämmittäähän se, että suomalainen puuosaaminen arvostetaan näin korkealle.

BMW M760Li inspired by Nautor's Swan

Teksti: Aake Kinnunen Kuvat: Lauri Ahtiainen

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat