30.3.2023

Porsche Cayenne virkistyy myös kuljettajan työpisteen osalta

Porsche Cayenne 2023 sisusta kojelauta facelift

Porsche esitteli Cayennen uusia kuulumisia sisätilojen kautta. Huomio kiinnittyi uuteen kojelautaan ja ajokokemukseen.

Porsche esittelee uudistuneen Cayennen kokonaisuudessaan huhtikuun 18. päivä Auto Shanghai -messuilla, mutta jo nyt saksalaismerkki on ryhtynyt puhumaan luksusmaasturin uusista tuulista.

Porschelle tärkeintä autossa on aina kuljettajan työpiste ja siihen kohdistuvat suurimmat muutokset Cayennessakin. Kokonaisuus on saanut nimen Porsche Driver Experience ja Cayennen kohdalla se alkaa digitaalisuuden lisäämisestä. 

Porsche Cayenne 2023 sisusta kojelauta facelift

Mallia on haettu Taycan-sähköautosta ja sen uudesta kaarevasta diginäytöstä. Cayenne on kuitenkin ensimmäinen polttomoottorimalli, johon tuodaan samoja ideoita. Kaarevan 12,6-tuumaisen digimittariston yhteyteen on tuotu minimalistinen vaihdevalitsin. Uudet mittaristonäkymät antavat enemmän mahdollisuuksia muovaamiseen ja jopa perinteisen kierroslukumittarin voi siirtää sivuun. Mittaristo tukee myös yönäkökameran toimintoja.

Uusi monitoimiohjauspyörä on lainattu 911:stä. Ajotilavalitsin on nyt vakiovaruste ja ohjauspyörästä löytyvät painikkeet mittariston ja tuulilasinäytön näkymien hallintaan. Myös ajoavustimien toiminnot on tuotu erilliseen viikseen ohjauspyörän yhteyteen. Käynnistyspainike sijaitsee edelleen mittariston vasemmalla puolella.

Koskettamalla ja kahvoilla

Vaihdevalitsimen siirto pois keskitunnelista on vapauttanut tilaa ilmastoinnin ohjaamiselle osin suorilla painikkeilla, osin haptisilla kosketuspainikkeilla. Keskitunnelin kahvat ovat tutut aiemmista Cayenne-polvista, sillä auton imagoon kuuluu edelleen osa-aikainen maastokäyttö.

Porsche Cayenne 2023 sisusta kojelauta facelift

Kojelaudan keskellä olevan kosketusnäytön koko on 12,3 tuumaa ja lisävarusteena on saatavilla 10,9-tuumainen näyttö kartturille. Apukuljettajan näyttö on varustettu kalvolla, jotta näytön sisältö ei näy kuljettajalle ja siten on mahdollista katsoa erilaisia mediasisältöjä etupenkilläkin ajon aikana.

Keskitunnelista löytyy myös jäähdytetty älypuhelimen latausalusta. USB-portit ovat päivittyneet USB-C:ksi ja Sirin kaltaiset ääniavustimet tukevat entistä suurempaa osaa auton toiminnoista. Apple CarPlayn ja Android Auton lisäksi PCM-järjestelmä tukee Spotifytä ja Apple Musicia suoraan.

Porsche Cayenne 2023 sisusta kojelauta facelift

Muuten kojelaudan ja sisustan suunnittelussa on haluttu korostaa Cayennen urheilullisuutta ja ohjaamon vaakasuuntaisuutta korostamalla leveyttä visuaalisin keinoin. Taycanin hengessä myös ilmaventtiilien suulakkeet on toteutettu ilman siivekkeitä.

Lisää Porsche Cayennen uudistumisesta kuultaneen lähempänä auton julkistusta huhtikuun puolivälin tienoilla.

Lähde ja kuvat: Porsche Teksti: Aake Kinnunen

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat