21.3.2016

Rengasverkkokaupan vinkit renkaiden ostajalle

Renkaan urasyvyys

Verkkokauppoja selataan usein hintalöytöjen toiveessa, mutta kauppias muistuttaa, ettei turvavarusteessa säästäminen ole aina hyvä idea.

Rengasverkkokauppa Renkaatvaihtoon.fi on teetättänyt kyselyn autoilijoiden rengasostoista. Helmikuussa 2016 toteutetun kyselyn mukaan 36 prosenttia autoilijoista ilmoitti hankkivansa uudet kesärenkaat tänä vuonna ja vastaajista 29 prosenttia piti tätä mahdollisena. Kesärengaskauden lähestyminen näkyy myös verkkokaupoissa, joihin yhä useampi autoilija luottaakin rengasostoksia tehdessään.

– Kun autoilija ostaa kesärenkaat netistä, hän saa renkaista hyödyllistä tietoa, joka lisäksi helpottaa niiden vertailua ja kertoo, millaisia renkaita muut ovat ostaneet. Renkaiden verkkokaupassa voi tehdä hyvät kaupat, mutta tässä kannattaa muistaa myös vastikään tehty tutkimus, jonka mukaan jarrutusmatka pitenee sitä mukaa, mitä halvempi rengas autoon on asennettu, Renkaatvaihtoon.fi:n toimitusjohtaja Torkel Hallander sanoo.

Hallander viittaa kommentissaan saksalaisen GTÜ-katsastusorganisaation tutkimukseen Euroopassa yleisimpien rengasmerkkien jarrutusmatkoista.

Renkaatvaihtoon.fi vinkit renkaiden ostajalle:

– Moni etsii verkkokaupoista "löytöjä", mutta kannattaa muistaa, että tuntemattomien halparenkaiden ostaminen ei usein kannata niiden heikompien ominaisuuksien vuoksi.

– Rengas on turvallisuustuote. Jarrutusmatka on ehkä renkaan tärkein ominaisuus ja usein halparenkaan jarrutusominaisuudet ovat heikot.

– Millaisessa käytössä auto on? Urheilullinen ajaminen ja päivittäiset reissut kauppaan ja päiväkotiin ovat auton käytön kannalta erilaisia.

– Rengastestit ovat tutustumisen arvoisia, samoin EU:n rengasmerkinnät kannattaa huomioida.

Lähde: Renkaatvaihtoon.fi

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat