31.10.2017

Ruotsalaislehti testasi: Kia Optima Sportswagon Plug-in Hybridi sähköllä pisimmälle

Kia Optima Sportswagon Plug-in Hybridille mitattiin vertailussa 59,2 kilometrin toimintamatka sähköajossa.

Kia Optima Sportswagon Plug-in Hybrid ylsi sähköllä pisimmälle ruotsalaisen Teknikens Värld -lehden (22/2017) ladattavien hybridiautojen vertailussa.

Kuva: Teknikens Värld

Testissä kyseiselle Kialle mitattiin 59,2 kilometrin toimintamatka sähköajossa. Saavutettu tulos oli vertailun paras ja varsin lähellä myös valmistajan ilmoittamaa toimintamatkaa, joka on 62 kilometriä sähköllä ajettaessa.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Hybridirintamalla lisää menestystä

Koko ladattavien hybridiautojen vertailun voittanut Kia Niro Plug-in Hybrid pärjäsi hyvin myös sähköllä ajettaessa. Sille mitattiin vertailun kolmanneksi paras tulos 52,1 kilometriä sähköajoa. Valmistajan ilmoittama toimintamatka Kia Niro Plug-in Hybridille on vain hieman toteutunutta suurempi, eli 58 kilometriä.

Kia Optima Sportswagon Plug-in Hybrid on Optima-mallin ladattava hybridiversio, jonka yhdistetty kulutus on valmistajan ilmoittaman mukaan 1,6 l/100 km. Auton CO2-päästöiksi valmistaja kertoo 33 g/km.

Niro-mallin ladattava hybridiversio tarjoaa valmistajansa mukaan yhdistetyksi kulutukseksi 1,3 l/100 km ja CO2-päästöiksi 29 g/km.

Kia tarjoaa 7 vuoden takuun kaikkiin uusiin automalleihinsa. Takuu kattaa myös ladattavien hybridimallien akuston.

Lähde ja kuvitus: Kia ja Teknikens Värld

Lue lisää vertailusta: Teknikens Värld numero 22/2017 ja ilmainen nettitiivistelmä.

Luetuimmat