16.12.2020

Ruotsin MM-ralli on peruttu – voisiko Suomi korvata?

Toyota Gazoo Racing WRC
Juho Hännisen tyylinäyte Ruotsin MM-rallista.

Ruotsin MM-ralli jää tänä vuonna pois kilpailukalenterista tautitilanteen vuoksi, mutta samalla herää kysymys voisiko Suomi järjestää korvaavan rallin.

Ruotsin MM-ralli olisi järjestetty helmikuussa, mutta rallin virallinen sivusto vahvisti rallin perutun. Mitään muuta tietoa aiheen tiimoilta ei vielä ole, mutta ainakaan Ruotsissa ei ajeta tuolloin. Monella rallifanilla on käynyt varmasti jo mielessä voisiko Suomi korvata tämän rallin.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Ruotsin MM-ralli

Peruttu Ruotsin ralli oli tarkoitus ajaa 11.–14. helmikuuta 2021 Värmlannin läänissä, mutta paikalliset viranomaiset päättivät perumisesta. Heidän mukaansa ei ollut muita vaihtoehtoja kuin perua ralli terveyteen liittyvän riskin, eli käytännössä tautitilanteen, johdosta. Ruotsin rallin toimitusjohtaja Glenn Olsson kertoi syyksi ruotsin huonompaan suuntaan muuttuneesta tautitilanteesta johtuvat kiristyneet rajoitustoimet, joka tarkoitti rallin järjestämisen muuttuneen käytännössä mahdottomaksi.

– Ruotsin rallin järjestävä taho, kansainvälinen autourheiluliitto sekä WRC-promoottori kaikki ymmärtävät paikallisten asukkaiden terveyden olevan tärkein tekijä ja olemme sitoutuneita yhdessä huolehtimaan Värmlannin läänin asukkaista sekä koko WRC-perheestä, sanoi Olsson.

Luonnollisesti päätös on silti pettymys, mutta kaikki osapuolet ymmärtävät syyt. Mitään jossittelua tilanteesta ei vaikuttaisi syntyvän.

– Olemme jatkuvasti tarkastelleet alueen koronatilannetta. Olemme luonnollisesti erittäin pettyneitä, erityisesti uuden ja jännittävän reitin huomioiden, mutta tuemme tätä päätöstä täysin, jatkaa Olsson.

Ruotsin ralli on WRC-kalenterin ainoa puhdas talviralli, ja siksi FIA sekä WRC-promoottori neuvottelevat vaihtoehtoisen rallin järjestämisestä. Tuosta päätöksestä pyritään tiedottamaan mahdollisimman pian.

Tämä on tietenkin nostanut heti huhut Suomessa järjestettävästä rallista ilmaan ja Arctic Lapland Rally ajetaan Rovaniemellä näillä näkymin joka tapauksessa 15.–16. tammikuuta 2021. Ehkä se voisi korvata Ruotsin rallin.

Kuvituskuva: Toyota Gazoo Racing Lähde: WRC

Luetuimmat