7.9.2017

Seinäjoelta sivuluisussa: Juha Pöytälaakso driftingin Euroopan mestariksi

Juha Pöytälaakso driftingin Euroopan mestariksi

Juha Pöytälaakso nappasi haltuunsa driftingin Euroopan mestaruuden ja seuraavaksi tähtäimessä on mestaruus koto-Suomessa.

Euroopan driftingkauden finaali ajettiin viime viikonloppuna Formuloistakin tutulla Unkarin Hungaroringillä. Suomalaisittain lähtöasetelma oli jo lupaavt, sillä kärjessä majaili selkeällä piste-erolla Juha Pöytälaakso. Itse finaalista tuli kuitenkin sangen jännittävä, sillä suomalaisen kisa ei sujunut odotetusti.

– Itse kisa ei mennyt aivan putkeen, ei nyt voi sanoa että meni penkin alle, kun lajittelussa oltiin kuitenkin neljänsiä, mutta sitten top-kasissa tiputtiin. Se jäi kyllä kaivelemaan, kun oli vimeinen kisa, mutta siinä oli vähän liikaa yliyrittämistä, Pöytälaakso toteaa.

Lopulta Pöytälaakso kuitenkin säilytti niukan pistejohdon toiseksi tulleeseen liettualaiseen Andrius Vasiliauskasiin, joten EM-titteli matkasi seinäjokisen palkintokaappiin. Kolmanneksi EM-sarjassa tuli Norjan Fredrik Øksnevad.

– Mestaruus tuli pienenä yllätyksenä. Kun tipuin top-kasissa ja Oksnevadia ja Vasiliauskas oli sarjapisteissä ihan mun perässä, niin olin varma, että nyt jäätiin toiseksi tai kolmanneksi. Mutta lopulta näköjään kuusi pistettä jäi eroa ja se riitti mestaruuteen. Kyllähän se nyt hyvältä maistuu, kun on tässä sen verran painettu sarjan ja lajin eteen.

Pöytälaakson kilpailu-ura on ollut viime vuosina melkoisessa nosteessa. Viime vuonna ensimmäisen täyden EM-kauden ajanut kuljettaja sai viime vuonna EM-hopeaan, joka kirkastui jo heti tällä kaudella. Tänä vuonna tähtäimessä on lisäksi tuplamestaruus, sillä hänen täytyy selvitä vain SM-finaalin lajitteluajosta, jotta mestarin titteli odottaa myös kotimaassa.

– Sarjakärjessä ollaan reilusti, mutta kyllähän sinne finaaliin pitää mennä. Ikinähän ei tiedä mitä tapahtuu, voi auto hajota tai sortua virheisiin, mutta kunhan lajitteluajoissa pärjää suht hyvin, niin sitten on Suomen mestaruuskin plakkarissa.

Lähde: Moottoriurheilu.tv Kuva: AKK / Pertti Kangasniemi

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat