5.9.2020

Škodan uusi sähköauto alkaen 40 000 euroa – jopa penkinlämmittimet lisävaruste

Škoda Enyaq – Škodan uusi sähköauto

Škodan uusi sähköauto Enyaq iV poikkeaa varustelunsa osalta melkoisesti merkin tyypillisestä linjasta. Ennakkovaraushinnat ovat selvillä ja esimerkiksi penkinlämmittimet on valittava lisävarustelistalta.

Škodan uusi sähköauto Škoda Enyaq iV on nyt ennakkovarattavissa ja ensimmäisiä autoja lupaillaan Suomeen keväällä 2021. Moottori on jo aiemmin esitellyt uutuudeen läpikotaisin, joten kiinnostuneiden kannattaa kurkata lisätiedot sieltä. Nyt kerromme hinnat ja mitä rahalla saa.

Škodan ennakkovaraussivustolla asiakas voi rakentaa toivomansa Enyaq iV -mallin kahdesta tällä hetkellä tarjolla olevasta perusvaihtoehdosta (60 iV ja 80 iV) kaikkine mahdollisine lisävarusteineen ja väreineen. Kun mieleinen Škodan uusi sähköauto on valmis, asiakas täyttää varauslomakkeen ja maksaa 500 euron ennakkomaksun. Ennakkovarauksen tehneet ja varausmaksun maksaneet asiakkaat pääsevät tilaamaan auton ensimmäisenä.

Ennakkovaraus ei kuitenkaan sido tilaukseen. Jos mieli muuttuu, ennakkovarauksen voi peruuttaa milloin tahansa ja ennakkovarausmaksu palautetaan. Ennakkovaraus ei myöskään sido asiakasta tilaamaan juuri varausvaiheessa rakentamaansa autoa, vaan asiakas saa yksilöidä mieleisensä mallin tilausvaiheessa.

Škoda Enyaq iV

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Škodan uusi sähköauto alkaen 40 000 euroa

Kaksi nyt ennakkovaraamiseen tarjolla olevaa vaihtoehtoa edustavat keskilinjaa ja molemmat ovat takavetoisia, joten esimerkiksi edullisin Enyaq 50 iV tai nelivetoversiot eivät ole vielä varattavissa. Ennakkovarattavista edullisempi Enyaq 60 iV (alkaen 40 254 euroa) tarjoaa 132 kW tehoa ja 310 Nm vääntöä. Sen nimeämispolitiikkana toimiva 62 kWh akku riittää 390 kilometrin toimintamatkaan.

Kalliimpi Enyaq 80 iV lähtee hinnasta 46 991 euroa ja kulkee yhdellä latauksella jopa 510 kilometriä (WLTP). Sen akun koko on 82 kilowattituntia, eli samat 2 kWh nimeään enemmän kuin edullisemmassa versiossa. Sähkömoottorin teho on 150 kW, mutta vääntölukema yhä sama 310 newtonmetriä.

Škoda Enyaq – ennakkovarattavissa

Lisävarustelista lämmittää

Mielenkiintoiseksi uutuuden tekee kuitenkin vakiovarusteiden ja lisävarustelistan tarkastelu. Tämän osalta Škodan uusi sähköauto poikkeaa, ainakin kirjoitushetkellä ennakkovarausten osalta, hurjasti siitä mihin olemme Škodan osalta tottuneet. Harvalla Škodan asiakkaalla tulisi edes mieleen tarkistaa penkinlämmittimien löytymistä auton varustelusta.

Kuten jo edellä vihjasimme, asiaan tulee toistaiseksi suhtautua pienellä varauksella. Ennakkovaraussivustolta löytyy seuraava vastuuvapauslauseke: "Kaikki tässä mainitut arvot ja tiedot ovat alustavia ja ne voivat muuttua. Tekniset tiedot, kuten toimintamatka ja sähkön kulutus ovat arvoita WLTP ajosyklin mukaisesti eikä ne perustu viralliseen typpihyväksyntään. ŠKODA varaa oikeuden erityisesti tässä mainittujen hintojen, päivämäärien, värien ja teknisten tietojen muutoksiin. Huomoithan, että tässä rakennusohjelmassa lisävarusteet eivät vaikuta toimintamatkaan eikä kulutukseen. Kuvat ovat tarkoitettu ainoastaan tuotteen havainnollistamiseksi."

Ennakkovarausten osalta hinnaston lähtötasoa edustava 5-paikkainen Škoda Enyaq 60 iV tarjoaa muun muassa etuistuimet ristiseläntuen säädöllä, nahkaisen monitoimiohjauspyörän, digitaalimittariston, kaksialueilmastoinnin, suuremman 13-tuumaisen tietoviihdejärjestelmän kosketusnäytön, langattoman tuen Android Autolle ja Apple CarPlaylle, sade- ja valotunnistimet, peruutustutkat, vakionopeudensäätimen sekä kahdessa osassa taitettavat takaistuimen selkänojat. Sisätilojen verhoiluista ja värimaailmasta vastaava valinta on nimeltään Loft. Vakiovannekoko on 19-tuumaa.

Lisävarusteet tarjotaan pääosin paketteina. Esimerkiksi etuistuimien lämmitys kuuluu suomalaisittain tärkeään varustepakettiin Climate Basic (493 euroa), johon kuuluu myös kolmialueinen ilmastointijärjestelmä ja lämmitettävät tuulilasinpesimen suuttimet. Vaihtoehtoinen kalliimpi Climate Plus (879 euroa) sisältäisi lämmitettävät etu- ja takaistuimet, lämmitettävän tuulilasin, kolmialueisen ilmastointijärjestelmän sekä lämmitettävät tuulilasinpesimen suuttimet.

Škoda Enyaq iV

Avaimettoman kulun haluava tarttuu Comfort Basic -varustepakettiin (889 euroa), joka tarjoaa avaimettoman keskuslukituksen ja käynnistyken lisäksi myös Škodan Phoneboxin ja matkapuhelimen langattoman latausmahdolisuuden, laminoidut etusivulasit ja tummenetut taka- ja takasivulasit, äänieristyspaketin sekä kuljettajan vireystason valvontajärjestelmän. Sähköisesti säädettävä ja muistilla varustettu kuljettajan istuin maksaa 536 euroa.

Mukautuva vakionopeudensäädin maksaa 847 euroa ja sen mukana seuraa myös kaistanvaihtovaroitin sekä ennakoiva turvajärjestelmä. Navigaattorin lisähinta on noin 800 euroa. Pysäköintitutkat auton molempiin päihin tai peruutuskameran haluava pulittaa 622 euroa paketista, johon molemmat kuuluvat.

Škoda Enyaq iV

Lisävarustelistaan kannattaa tutustua itse laajemmin uuden sähköauton ennakkovaraussivustolta. Sieltä löytyy esimerkiksi lämmitettävä ohjauspyörä tai ilmalämpöpumppu sekä lukemattomia muita mahdollisuuksia auton personointiin. Kaiken kattavalla varustelulla saa auton hinnan nousemaan melkoisesti ja jo tällä hetkellä konfiguraattorissa on rakennettavissa yli 67 000 euroa maksava takavetoinen Škoda Enyaq 80 iV .

Lähde ja kuvat: Škoda 

Luetuimmat