28.1.2019

Sporttirenkaita Goodyearilta: Eagle F1 Asymmetric 5 ja SuperSport-mallisto

Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5

Rengasvalmistaja Goodyear on julkaissut joukon urheilullisia kesärenkaita henkilöautoista supermalleihin saakka.

Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 (avauskuvassa) korvaa mallistossa Asymmetric 3:n. Urheilullinen rengasmalli tarjotaan 61 koossa, ja sovelluskohteiksi valmistaja kertoo kaiken Volkswagen Golfista Porsche 911:sta asti.

Valmistajan mukaan kehitystyössä on panostettu erityisesti märkäjarrutukseen, kuivakäsittelyyn ja ajomukavuuteen, mutta melustasostakaan ei ole tingitty. Parannusta edeltäjään on saatu uudella rengasseoksella, jota valmistaja kuvailee vaatimattomasti huipputekniseksi. Goodyearin mukaan renkaan kosketuspinta laajenee jarruttaessa, minkä ansiosta jarrutusmatka märällä on 4 prosenttia Asymmetric 3 -mallia lyhyempi.

Asymmetric 5:ssä valmistaja kertoo panostaneensa myös pintakuvion sivuttaisjouston vähentämiseen, mikä terävöittää ja tarkentaa kaarrekäyttäytymistä.

Asymmetric 5 tulee tarjolla 17–22 -tuumaisena leveyksinä 205–315 millimetriä.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Huipulla SuperSport

Eagle F1 Asymmetric 5:n yläpuolelle Goodyearin mallistossa asettuu Eagle F1 SuperSport -sarja, joka käsittää perus-SuperSportin lisäksi SuperSport R:n ja SuperSport RS:n. Mielenkiintoisena huomiona on SuperSport-nimen siirtyminen Michelinin sporttirenkaista Goodyearille – kai tähänkin joku syy on?

Eagle F1 SuperSport on uuden malliston perusta. rengasta tarjotaan tuumakoissa 18–21 ja leveyksinä 205–305. Valmistaja kertoo renkaan olevan suunniteltu Golf GTI:stä BMW M3:een ja Porsche 911 Turboon.

Seuraava askel on Eagle F1 SuperSport R, joka tuo lisää pitoa ja tarkempaa ohjausta. Muutosten taustalla on suurikitkainen seos ja pintakuvioon rakennetut sillat, jotka tukevat rengaskuvion pintapaloja kaarreajossa. SuperSport R on tarjolla 18–21-tuumaisena ja leveyksillä 205–305. Valmistajan mukaan kohdeautoja ovat Golf GTI Clubsport (ei valitettavasti Suomen valikoimassa), BMW M3:n rajumpi CS-versio tai vaikkapa Porsche 911 GT3.

Malliston ratakeskeisin rengas on Eagle F1 SuperSport RS. Goodyearin mukaan rengas on tehty varta vasten rata-ajoon, vaikka se onkin hyväksytty tieliikenteeseen. Renkaasta tuodaan myyntiin kaksi kokoa: 265/35 ZR20 ja 325/30 ZR21.

Teksti: Lauri Ahtiainen, lähde ja kuvat: Goodyear

Luetuimmat