2.3.2023

Suomeen juuri rantautunut uusi luksusmaastoauto sai hinnat – ei lähde alle 140 000 euron

Suomeen juuri rantautuneen brittiläisen Ineos Grenadierin hinnat alkavat noin 140 000 eurosta. Kallein malli lähentelee 150 000 euroa.

Ineos Grenadier on brittiläinen maastoauto. Se on brittiläisen miljardöörin sir Jim Ratcliffen luomus. Ratcliffen kerrotaan ryhtyneen autovalmistajaksi, kun hän halusi sellaisen auton, joka oikeasti myös kykenee etenemään maastossa.

Ineos Grenadierista uutisoitiin jo viime vuoden lopulla, että se on saapumassa Suomeen. Auton maahantuojana toimii Hedin Automotive, joka tunnettiin aiemmin Laakkosena.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Valmistetaan Ranskassa

Nyt Ineos Grenadier on saanut nyt lopulliset hinnat, kun Hedin Automotive on ne nettisivuillaan julkaissut.

Ineos Grenadierin mallistoon kuuluu kaksi bensiinimoottorilla ja kaksi dieselmoottorilla varustettua automallia. Autojen voimanlähteenä toimii BMW:n moottorit. Kysymyksessä on siis suoria kuutoskoneita, mitä Ineos-autojen keulalle asennetaan Ranskassa Hambachin autotehtaalla. Autotehdas on aiemmin ollut Mercedeksen omistuksessa, mutta Ratcliffen yhtiö osti sen Ineos-autojen valmistamista varten.

Edullisin Ineos Grenadier maksaa 140 141 euroa. Tällöin voimanlähteenä on 183-kilowattinen (245 hv) diesel ja auton varustetaso on Fieldmaster Edition. Samalla voimanlähteellä löytyy myös korkeampi varustetaso Trialmaster Edition, jolloin hinta on 144 632 euroa.

Bensiinimoottoriset Ineos Grenadier -mallit on hinnoiteltu siten, että Fieldmaster Edition maksaa 148 064 euroa ja Trialmaster Edition 148 880 euroa. Tällöin voimanlähteenä on 210-kilowattinen (282 hv) BMW:n bensiinimoottori. Moottoreiden yhteydessä on aina 8-portainen ZF:n automaattivaihteisto sekä luonnollisesti neliveto.

Vinssiä keulalle

Ineos Grenadieria saa myös pakettiautoksi rekisteröitynä, jolloin sen hinta verotuksellisista syistä laskee.

Autot on varusteltu jo hyvin maastokelpoisiksi, mutta maastokelpoisuutta saa parannettua ottamalla autoon muun muassa Rough Pack -paketin, jossa autoon saa sekä tasauspyörästön lukot eteen ja taakse sekä BFGoodrich All-Terrain T/A KO2 Tyre -renkaat. Off Road -varustuksen yhteydessä autoon saa myös lukkojen lisäksi korotetun ilmanoton vaikeampien vesiesteiden ylitykseen. Keulalle saa myös 5,5 tonnia kestävän vinssin, kuten aitoon maastoautoon kuuluukin.

Lähde Hedin Automotive

Luetuimmat