11.6.2020

Suomen edullisin lataushybridi 31394 euroa – Seat Leon eHybrid liikkeisiin syksyllä

Seat Leon eHybrid Suomen edullisin lataushybridi

Seat tukee uuden Leon eHybridin ennakkotilaajia lisärahalla, painaen auton hinnan Suomen edullisimmaksi lataushybridiksi.

Seat iskee kiinni Suomen edullisimman lataushybridin titteliin uudella Leon eHybridillä. Seatin ennakkotilaajille myöntämän 1 000 euron hankintatuen jälkeen Leon eHybrid Xcellence DSG -lataushybridimalli maksaa 31 394 euroa.

Merkin omalla matematiikalla hintaeroa 1,5 eTSI DSG -kevythybridiin kertyy 1 200 euroa, jos huomioidaan lataushybridimallin vakiovarusteinen sähköinen seisontalämmitys/-jäähdytys. Seisontalämmitystä voidaan hyödyntää, vaikka auto ei olisikaan ladattavana, mutta tuolloin sähkö otetaan ajoakusta.

Seat Leon eHybrid Suomen edullisin lataushybridi

Seat Leon eHybrid perustuu 1,4-litraiseen TSI-bensiinimoottoriin, joka yhdessä sähkömoottorin kanssa tarkoittaa 150 kilowatin (205 hv) järjestelmätehoa. Ilmoitettu yhdistetty keskikulutus on noin 1,6 litraa per 100 km. Vaihteistona on aina kuusivaihteinen DSG-automaatti.

WLTP-toimintamatka yhdellä latauksella on noin 60 kilometriä. Auton akusto on 13,1 kilowattituntia ja auton laturin huipputeho on 7,2 kWh, joten parhaimmillaan akun saa täyteen latauspisteestä kolmessa tunnissa. Tavallisesta kotitaloustöpselistä akun saa täyteen noin seitsemässä tunnissa. Sekä Type 2 Suko- että latauspisteiden kanssa käytettävä Mode 3-kaapeli kuuluvat auton hintaan.

Seat Leon eHybrid Suomen edullisin lataushybridi

Lataushybridivoimalinja on saatavissa myös Leon Sportstourer -farmarimalliin, hinnan alkaessa 32 394 eurosta Xcellence-varustelulla. Seat Leon eHybridin tavaratila on viisiovisessa Leonissa 270 litraa ja Sportstourer-farmarimallissa 470 litraa.

Seat Leon eHybrid on valittavana kahdella varustetasolla: ylellinen Xcellence ja urheilullinen FR. Joka tapauksessa vakiovarusteisiin kuuluvat navigointijärjestelmä 10-tuumaisella tietoviihdejärjestelmän kosketusnäytöllä, digitaalinen mittaristo, mukautuva vakionopeudensäädin, led-ajovalot sekä kolmealueinen automaatti-ilmastointi. Farmarimallin tapauksessa myös sähkötoiminen takaluukku hands free -toiminnolla kuuluu vakiovarusteisiin.

Seat Leon eHybrid Suomen edullisin lataushybridi

Xcellencessä autoa on höystetty vielä peruutuskameralla, älypuhelimen langattomalla latausalustalla ja 17-tuumaisilla alumiinivanteilla. FR:n puolestaan erottaa urheilullisemmista puskureista, 18-tuumaisista vanteista, mustista ikkunalistoista ja Drive Profile -ajoprofiilin valinnalla. Paperilla listattuna Xcellence vie tässä mittelössä voiton.

Seat Leon eHybrid Suomen edullisin lataushybridi

– [Seat[ Mii electricin lanseeraus oli meille valtava menestys. Koko tämän vuoden 300 auton tuotanto myytiin loppuun vain kahdessa viikossa. Tutkimukset osoittavat, että asiakkaat ovat yhä valmiimpia siirtymään täyssähköautoihin ja ladattaviin hybrideihin kunhan niiden hinta on kohdallaan. Uskomme, että Leon eHybrid on vaihtoehto entistä laajemmalle ostajakunnalle, silloin kun mietitään ladattavan hybridin ostoa, kertoo SEATista vastaava johtaja Jukka Kiuru.

Suomen jälleenmyyjille autot saapuvat loppusyksystä 2020.

Lähde ja kuvat: Seat

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat