13.10.2021

Suomen halvin täyssähköpakettiauto Volkswagen e-up Cargo 26 990 euroa

Volkswagen e-Up Cargo

Pikkupaku on tarjolla nyt myös täyssähköisenä. Volkswagen e-Up Cargo haluaa hoitaa kaupunkien keskustojen kuljetustarpeet ketterästi ja paikallispäästöttömästi.

Volkswagen toi vuoden 2020 lopulla mallistoonsa pienemmän kokoluokan pakettiautomallin Volkswagen up Cargon. Nyt vuorossa on sen täyssähköinen versio – Volkswagen e-up Cargo.

Parhaimmillaan 260 kilometriä sähköistä toimintamatkaa WLTP-mittauksessa tarjoileva täyssähköinen pieni pakettiauto alkaa alle 27 000 euron hinnasta juurikin tuon toimintamatkan mahdollistavalla noin 37 kilowattitunnin akustolla. Sähkömoottorissa on tehoa 61 kilowattia.

Volkswagen e-Up

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Volkswagen e-Up Cargo

Volkswagen e-up Cargo tarjoaa koonsa sallimmissa rajoissa vaihtoehdon pienempään jakelu- ja kuljetustarpeeseen. Pieni auto omaa etuja ajettavuuden ja ketteryyden suhteen. Sen kantavuus on mallista riippuen 326-357 kg ja tavaratilan tilavuus 0,95 kuutiometriä.

Vähemmän yllättäen tämä Volkswagen e-up Cargo -pakettiauto perustuu täyssähköiseen Volkswagen e-up -henkilöautoon. Pakettiautonkin akkukapasiteetti on 36,8 kilowattituntia eikä siinä ole eteenpäin kuin yksi vaihde. Toimintamatkasta olisikin laskettavissa, että WLTP-mittaustavan mukainen yhdistetty kulutus on 14,4 kWh/100 km.

Pienehkö akku voidaan ladata 80 prosentin varaukseen tunnissa käyttäen CCS-pikalatauslaitetta, vaikka suurin tuettu latausteho onkin vain 40 kilowattia. Volkswagen tarjoaa akulle takuun 8 vuoteen tai 160 000 kilometriin saakka.

Kuten jo todettua e-up Cargon sähkömoottori tuottaa 61 kilowattia (83 hv) huipputehoa, ja vääntölukema on 212 newtonmetriä. Näillä eväin Cargo kiihtyy 0–100 km/h 11,9 sekunnissa ja sen huippunopeus on 130 kilometriä tunnissa.

Volkswagen e-Up

Täyssähköisestä henkilöautosta tehdään pakettiautoversio poistamalla takapenkit ja asentamalla takapenkkien tilalle Verhoomo Sorsan tavaratilan lattiaratkaisu. Auton alkuperäiset takaistuimet toimitetaan aina auton mukana, joten auton voi halutessaan palauttaa takaisin henkilöautoksi.

Täyssähköisen e-up Cargo -pakettiauto on saatavilla kahdella eri varustelutasolla: e-up Cargo ja e-up Cargo Style. Näistä jo ensin mainittu, edullisempi vaihtoehto, on pieneen pakettiautoon tärkeimmät tarpeet kattava.

Perusmallin olennaisimpia vakiovarusteita ovat muun muassa mäkilähtöavustin, lämmitettävä tuulilasi, kaistallapitoavustin Lane Assist, liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä, automaattinen ilmastointi, Radio Composition Phone USB-liitännällä, 2 kaiuttimella ja Bluetooth-yhteydellä ja monitoiminäytöllä, älypuhelintelakka sekä 12V-pistorasia kojelaudassa. Lisäksi mukana tulee latauskaapeli suko-pistokkeella (Mode 2) sekä julkisiin latauslaitteisiin sopiva Mode 3 (Type 2) -kaapeli.

Lisävarusteena saatavilla on esimerkiksi avustavat järjestelmät -paketti, joka sisältää peruutuskameran, pysäköintitutkan takana ja vakionopeudensäätimen. Tavaratilan ja etuistuinten väliin on myös mahdollista saada lisävarusteinen teräksinen suojaverkko sellaista kaipaavalle.

Volkswagen e-up Cargo -täyssähköpakettiauton hinnat alkavat 26 990 eurosta ja autoja on saatavilla heti Suomen maavarastosta.

Lähde ja kuvat: Volkswagen

Luetuimmat