10.10.2023

Suomessa on väkilukuun suhteutettuna eniten matkailuautoja Euroopassa – myös syyskuussa rekisteröitiin vilkkaasti uutta kalustoa

Matkailuajoneuvoja rekisteröitiin vilkkaasti syyskuussa. Rekisteröintitahti oli lähes viime vuoden tasoa.

Suomessa on väkilukuun suhteutettuna matkailuautoja eniten koko Euroopassa, kertoo Matkailuajoneuvotuojat ry.

Myös matkailuvanuja kohtaan suomalaisilla on suurta kiinnostusta – ja matkailuautoja ja -vaunuja rekisteröitiinkin syyskuussa runsaasti. Matkailuajoneuvojen suosio sekä ennätyslämmin syyskuu näkyi syyskuun ensirekisteröintitilastoissa.

Syyskuussa Suomessa ensirekisteröitiin 107 uutta tehdasvalmisteista matkailuajoneuvoa, joka on vain neljä matkailuajoneuvoa vähemmän kuin viime vuoden syyskuussa. Kaikkiaan vuonna 2023 on rekisteröity jo liki 1 500 uutta matkailuajoneuvoa. Rekisteröityjen ajoneuvojen määrä on syyskuun loppuun 1 498 ajoneuvoa, joka on noin 190 matkailuajoneuvoa vähemmän kuin viime vuoden tammi-syyskuun välisenä aikana.

Merkki matkailuajoneuvoalan vilkkaudesta on myös syyskuussa pidetyt Caravan 2023 -messut Lahdessa. Kävijämäärä messuilla kasvoi edellisvuoteen nähden.

– Liikkumisen vapaus kiinnostaa yhä enemmän suomalaisia ja monimuotoistuva matkailuajoneuvojen valikoima tarjoaa vaihtoehtoja kaikenlaisille harrastajille. Suhteutettuna väkilukuun Suomessa on eniten matkailuautoja Euroopassa. Myös matkailuvaunuja kohtaan on suurta kiinnostusta. Tarjolla on monen kokoista ja hintaista ajoneuvoa. Varustelu lisääntyy ja vuokrauspalveluille on isoa kysyntää. Toimiala näkee tulevaisuuden valoisana talouden yleisistä haasteista huolimatta. Ihmiset haluavat hyvinvointia ja vapautta liikkua, Matkailuajoneuvotuojat ry kirjoittaa tiedotteessaan.

Tehdasvalmisteisten vaunujen ja autojen lisäksi myös autojen rakentelu ja muut yöpymismahdollisuudet autoon lisättyinä kasvattavat suosiotaan.

– Matkailuajoneuvojen ”tuunaus” onkin kasvussa. Monipuoliset lisävarusteet kuten yöpymisteltat ajoneuvon katolla tai auton jatkeena monipuolistavat matkailu- ja harrastusmahdollisuuksia. Ajoneuvojen rakenteluun on tulossa uudenlaisia rakentamista helpottavia ratkaisuja, esim. modulaarisia rakenteita ja lisävarusteita. Aina ei rakenneta vanhaa, vaan rakennetaan myös uutta, Matkailuajoneuvotuojien tiedotteessa sanotaan.

Elintapa-karavaanareiden määrä kasvaa. Autonomadismi on myös ilmiö, kun monet asuvatmatkailuajoneuvoissa jo pidemmän aikaa, tai jopa ”toistaiseksi”-statuksella.

Lähde: Matkailuajoneuvotuojat ry

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat