26.1.2023

SUV on uusi tila-auto: Renault Espace saa kuin saakin jatkoa

Renault Espace logo mallipolvi

Tila-autojen tarinan ainakin Euroopassa aloittanut Renault Espace saa sittenkin jatkoa, mutta uutuus lähtee trendien perään siirtymällä katumaasturiluokkaan.

Renault Espace on yksi tunnetuimpia tila-autoja Euroopassa, mutta viime vuosina sen nimi on löytynyt lähinnä potentiaalisilta leikkauslistoilta. Nyt Renault on kuitenkin kertonut, että Espace palaa kyllä kuudennen sukupolven muodossa, mutta uutuus asettuu SUV-katumaasturiksi puhtaan tila-autoilun sijaan.

Uutuus tulee markkinoille 5- ja 7-paikkaisena, joten Espace ei täysin hylkää tilajuuriaan. Samalla maailmalla tunnettu nimi on helppo valinta. Auto pohjautuu Renaultin kookkaampien mallien tavoin CMF-CD-perusrakenteelle. Uusi Espace jakaneekin geenejään sisarmalli Australin kanssa. Sukupuusta löytynee myös 5- ja 7-paikkaisena löytyvä Nissan X-Trail.

Renault muistuttaa, että Espacen jokainen sukupolvi on vastannut asiakkaiden muuttuviin odotuksiin. Uudelta autolta odotetaan osoittautumista Renaultin uudistumisesta, mutta se jatkaa aiempien malliversioiden panostusta mukavuuteen ja tilankäyttöön.

Renault Espace
Ryhmäkuvassa Espacet 1.-4.

Uusi Renault Espace esitellään keväällä 2023. Marraskuussa juhlitaan puolestaan alkuperäisen Espacen 40-vuotisjuhlia, sillä auto paljastettiin yleisölle loppuvuodesta 1983. Modernin ajan edellinen Espace nähtiin puolestaan 2016.

Espacen katumaasturiaikakausi saattaa tuntua pettymykseltä tila-autofanien keskuudessa, mutta ainakin se antaa mahdollisuuden toteuttaa uuden ajan maastohenkinen Scenic RX4.

Lähde ja kuva: Renault Teksti: Aake Kinnunen

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat