16.2.2021

Tarkastuskampanja Toyota Proacelle – vaarana jakohihnan rikkoutuminen

Toyota Proace

Toyota julkaisi tarkastuskampanjan 1-6 litraisella dieselmoottorilla varustetuille Proace -autoille. Kampanja koskee Suomessa alle kolmeasataa autoa.

Toyota julkaisi tarkastuskampanjan Toyota Proace -autoille, joissa on 1,6-litrainen dieselmoottori. Tällaisia autoja on Suomessa maahantuojan mukaan 286 kappaletta.

Kampanjan piiriin kuuluu maalliskuun 2016 ja toukokuun 2019 välillä valmistetut Toyota Proace 1,6 D -mallit.

Tarkastuskampanjan syynä on, että mahdollisessa ongelmatilanteessa moottorin hammashihnakotelon sisään pääsee sinne kuulumatonta ainetta, kuten hiekkaa tai muita epäpuhtauksia. Tämä saattaa aiheuttaa hammashihnan ennenaikaista kulumista, joka voi edelleen pahimmassa tapauksessa johtaa hammashihnan rikkoutumiseen joka usein aiheuttaa vakavamman moottorivaurion.

Toyotan tietojen mukaan mahdollinen ongelma ei ole aiheuttanut yhtään onnettomuutta tai muita vaaratilanteita.

Maahantuoja tulee lähettämään kampanjan piiriin kuuluvien autojen omistajille tarkastuskutsut. Tarkastuksen yhteydessä moottorin hammashihna ja hammas- ja välipyörät vaihdetaan uusiin. Ongelmatilanteen aiheuttaja korjataan tiivistämällä hammashihnakotelo tiivistysmassalla. Tarkastustyö on asiakkaalle veloitukseton.

Toyota Proace on yhteistyössä PSA:n kanssa valmistettu auto, mutta toistaiseksi vastaaville malleille eli Peugeot Expertille tai Citroën Jumpylle ei ole julkistettu vastaavaa tarkastuskampanjaa.

Lähde: Toyota Kuvituskuva: Moottorin arkisto

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat