22.7.2021

Tesla on avaamassa Supercharger-latausverkoston myös muille

Tesla ilmaiset lataukset

Tesla on avaamassa Supercharger-latausverkoston myös muiden merkkien sähköautoilijoille vielä tämän vuoden aikana. Se kattaa jo yli 25 000 laturia.

Tesla on avaamassa Supercharger-latausverkoston laajemmin sähköautoilijoiden käyttöön vielä tämän vuoden aikana. Näin ainakin yhtiön toimitusjohtajan Elon Muskin Twitter-tilin mukaan. Asiasta uutisoi Automotive News Europe.

Valmistajan oma pikalatausasemien verkosto kattaa maailmanlaajuisesti jo yli 25 000 laturia ja Suomessakin Supercharger-laturi löytyy lähemmäs 20 paikkakunnalta. Kyseessä on siten merkittävä asia kaikille sähköautoilijoille tai sellaisen aloittamista harkitseville.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tesla on avaamassa Supercharger-latausverkoston

Alunperin täysin ilmaiseksi käyttäjille tarjottu latausverkosto tarjosi Teslalle melkoisen kilpailuedun. Sittemmin muut autonvalmistajat ovat liittoutuneet muun muassa Ionityn äärelle latausverkostojen rakentamiseksi, mutta näiden käyttöä ei ole rajoitettu Teslan tavoin.

Nyt Teslan perustaja, ja toimitusjohtaja, Elon Musk tiedotti Twitter-tilillään yhtiön avaavan latausverkostonsa myös muille sähköautoille ja jossain vaiheessa tämä tulee tarkoittamaan kaikkia maita, joista näitä löytyy. Muista autonvalmistajista poiketen Teslan tiedotus tuntuu usein keskittyvän yhden henkilön Twitter-tilin ympärille, joten kyseessä ei ole mitenkään erikoinen tempaus.

– Avaamme Supercharger-latausverkostomme muille sähköautoille myöhemmin tänä vuonna, kirjoitti Musk Twitterissä.

Muun muassa Saksan liikenneministeri onkin jo sanonut ääneen pyrkivänsä saamaan Teslaa tarjoamaan latausverkostoaan myös muiden autonvalmistajien käyttöön. Tämä luonnollisesti helpottaisi sähköautoilijoiden arkea.

Yhdysvaltojen puolella valtio on päättänyt sijoittaa peräti 7,5 miljardia dollaria, eli noin 6,4 miljardia euroa, sähköautojen infran kehittämiseen. Latausverkosto on luonnollisesti osa tätä. Myös yksityinen puoli investoi tällä hetkellä Yhdysvalloissa latausverkoston rakentamiseen.

Latausverkosto on autojen kanssa kriittinen osa, mikäli ihmisiä halutaan saada siirtymään sähköautojen pariin. Siten Teslan tuleva kädenojennus muiden valmistajien suhteen on merkittävä koko sähköautoilun kannalta.

Kuvituskuva: Tesla, lähde: Automotive News Europe

Luetuimmat