11.10.2017

Toyota GT86 kohtaa hybridisportin – mattamusta konseptivihje tulevasta

Toyota GR HV Sports concept konsepti

Toyota GR HV Sports visioi targakattoisen takavedon ja hybridivoimalinjan liittoa.

Lokakuun loppupuolella käynnistyvä Tokion kansainvälinen autonäyttely on loistava esiintymispaikka nousevan auringon maan autovalmistajille. Niinpä luvassa on koko joukko erilaisia konseptimalleja. Ensimmäisenä kätensä paljasti Toyota, jonka GR HV Sports (Gazoo Racing Hybrid Sports) maalailee GT86:sta tutun kepeän takavetorakenteen yhdistämistä hybridivoimalinjaan. Sukunäköä on haettu myös Toyota Sports "Yotahachi" 800:sta ja Suprasta targakaton muodossa.

Toyota GR HV Sports concept konsepti

Toyota Hybrid System-Racing (THS-R) tosin väittää olevansa enemmän sukua TS050 Le Mans -kilpurille kuin kauppakassi-Priukselle. Raskas hybridiakku on sijoitettu keskelle autoa parempaa painonjakaumaa varten. Auton erikoisuutena on myös automaattivaihteisto, jota voi kuitenkin hallinnoida manuaalitilassa tavallisella H-kaavioisella vaihdekepillä. Aamulähtöjä ilahduttavasti myös auton käynnistysnappi on piilotettu kannen alle vaihdekepin päähän.

Toyota GR HV Sports concept konsepti

Toyotan mukaan TS050 Hybrid -kilpurista on lainattu myös konseptin takadiffuusori. Mattamustalla värillä puolestaan on haettu aggressiivisuutta. 5 millimetriä vaille 4,4-metrinen sporttikonsepti luottaa perinteiseen etumoottorin ja takavedon yhdistelmään.

Nähtäväksi jää, millaisia japanilaisvalmistajan suunnitelmat ovat hybridisportin suhteen. Hybriditekniikastaan tunnettu Toyota on kuitenkin tavoitellut urheilullisempaa imagoa, johon GR HV Sportsin kaltainen tekniikoiden yhdistelmä sopisi mainiosti.

Toyota GR HV Sports concept konsepti

Lähde ja kuvat: Toyota

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat