15.8.2016

Toyota panostaa Euroopan tuotekehitykseen

Toyota panostaa Euroopan tuotekehitykseen

Talouskriisin vaipuminen unholaan ja TNGA-alustarakenteen suoma joustavuus ovat saaneet suuren japanilaisen investoimaan taas Belgiaan.

Toyota laajentaa Euroopassa tapahtuvaa tuotekehitystyötään vastatakseen paremmin eurooppalaiseen makuun. Muutoksen taustalla on Belgian Zaventemissa sijaitsevan tuotekehityskeskuksen elpyminen vuoden 2009 talouskriisin jälkeen sekä Toyotan TNGA-alustarakenne, joka antaa valmistajalle enemmän mahdollisuuksia alueellisten mieltymysten noudattamiseen.

Osana laajentumista yhtiö aikoo avata toisen muotoilukeskuksen Eurooppaan Nizzassa sijaitsevan studionsa lisäksi. Myös Zaventemin keskuksen teknistä osaamista kehitetään. Vuonna 2007 valmistuneen laajennuksen jälkeen Zaventumissa työskenteli 832 työntekijää, mutta määrä oli tämän vuoden alkuun mennessä pudonnut 487 henkilöön. Merkittävä osa laskusta aiheutui vuoden 2009 talouskriisistä, jolloin työvoimaa vähennettiin voimakkaasti Euroopan toimintojen kannattavuuden takia.

Omalta osaltaan alueellisiin malliversioihin vaikuttaa Toyotan uusi alusta-arkkitehtuuri TNGA (Toyota New Global Architecture), joka tekee valmistuksesta edullisempaa ja joustavampaa. TNGA on käytössä muun muassa uusimmassa Prius-sukupolvessa sekä Flow-festivaalien pääesiintyjänäkin tunnetussa C-HR-katumaasturissa.

– TNGA ei ole vain kulujen leikkaamisen takia, mutta jos valmistaminen on edullisempaa niin voimme investoida osan säästöistä takaisin muotoiluun, kommentoi Toyotan Euroopan pääjohtaja Johan van Zyl.

Lähde: Automotive News Kuva: Toyota

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Katso myös:

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat