9.7.2023

Toyotan salaperäisen paljastava tiiserikuva on seuraava pala muodostamassamme kuvassa täysin uudesta Land Cruiserista

Länsi-Eurooppa on saamassa uuden Toyota Land Cruiserin, ja taas ollaan askelta lähempänä sitä. Toyotan Eurooppaan ja Pohjois-Amerikkaan suuntaama tiiserikuva vahvistaa monia asioita eräästä vuosikymmenen odotetuimmasta maasturiuutuudesta.

Meikäläisillä markkinoilla myytävä Toyota Land Cruiser J150 ei ole viime-, vaan toissa vuosikymmenen tuote. Vuonna 2009 esitelty maastoauto on saanut matkan varrella päivityksiä, mutta ikä painaa. Onneksi puolijohdepulan viivästyttämä seuraaja on vihdoin osoittanut merkkejä tulostaan.

Lexus GX

Toyotan luksussiipi Lexus julkisti hiljattain Länsi-Euroopan ulkopuolisilla markkinoilla täysin uuden GX:n, joka on aiempaa maskuliinisempi tuttavuus. GX on aina ennen ollut eurooppalaisen Land Cruiserin eli muiden markkinoiden Land Cruiser Pradon luksusversio. Tähän tuskin tulee tälläkään kertaa poikkeusta, vaikka julkistusjärjestys olikin ennenkuulumaton.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Sivuprofiili tiedossa - ja paljon muutakin

Joitakin viikkoja aiemmin Toyota USA julkisti monien amerikkalaisten odottaman tiedon siitä, että Toyota Land Cruiserin nimi tekee tauon jälkeen paluun sikäläisille markkinoille. Kun Toyota kaksi vuotta sitten lanseerasi täysikokoisen Land Cruiser 300:n, jätettiin se Pohjois-Amerikan tuontiohjelmasta pois. Tätä pienempää mallia siellä ei puolestaan ole lainkaan myyty.

GX:n uuden polven 3,5-litrainen tuplaturbo-V6 periytynee pohjoisamerikkalaiseen versioon, eurooppalaisen saadessa nykypolven 2,8-litraisen dieselrivinelosen. Ennakoitu hybridivoimalinja lienee sen sijaan molempien maanosien heiniä.

Kaikki merkit viittaavat siihen, että Pohjois-Amerikassa Land Cruiserin nimeä kantava malli tulee olemaan tuoreen GX:n sisarmalli. Nyt julkaistu tiiserikuva vahvistaa osaltaan tämän oletuksen.

Takaisin Eurooppaan. Tulevasta meikäläisestä Land Cruiserista on samaa tahtia syntymässä kuva. Japanissa valmistettava läheinen sukulaismalli GX kertoo paljon tulokkaan puitteista ja tekniikasta, vaikka ulospäin näkyvät pellit, muovit ja nahat tulevatkin sisältämään eroavaisuuksia.

Kuinka ollakaan, samana päivänä Toyota Europe julkaisi samanlaisen tiiserikuvan Land Cruiserin nimellä, ja sivuprofiili paljastaa kaiken oleellisen mallin sukulaisuudesta GX:ään. Kuvassa seisoo tulevan mallin kanssa ikoninen Land Cruiser J40. Eurooppalaisille suunnatun kuvan ainoat saatesanat kuuluvat suomennettuna: "Yli 70 vuotta seikkailuja takana - ja parhaat vielä tulossa..."

Lähde ja kuvat: Toyota, Lexus Teksti: Benjamin Helander 

Luetuimmat