7.6.2022

Tukholmaan nousi jo seitsemäs parkkihalli, jonka kaikilla ruuduilla on latausmahdollisuus – CTEK toimitti uuteen halliin yli 1 000 laturia

Tukholman kaupunki panostaa sähköautojen latauspaikkoihin tosissaan. Uusi Norra Stationsparken -halli on siitä seitsemäs osoitus.

Kun Suomessa ajaa ladattavan auton pysäköintihalliin, on sille todennäköisesti isohkoin elein osoitettu jostain päin muutaman ruudun verran latauspisteitä. Tukholmassa tilanne on puolestaan se, että seitsemässä suuremman luokan parkkihallissa laturi löytyy jokaisesta ruudusta. Viimeisin tulokas on Norra Stationsparken, 18 000 neliömetrin maanalainen, kolmikerroksinen parkkiluola Tukholman esikaupunkialueella Hagastadenissa. Valmistuttuaan se on yksi Euroopan suurimmista latausratkaisuilla varustetuista pysäköintihalleista.

Ruotsalainen CTEK, maailman johtava latausjärjestelmien valmistaja, on vastannut yli tuhannen laturin toimittamisesta Norra Stationsparkeniin. Sen joka ainoa parkkiruutu on varustettu CTEK Chargestorm Connected 2 EV -laturilla. Sähköverkon ruuhkautumisen välttämiseksi Stockholm Parkering on valinnut CTEK NANOGRID-ratkaisun dynaamiseen kuormituksen hallintaan.

Tukholman kaupungissa arvioidaan, että sähköautojen latausasemien kysyntä tulee kasvamaan tulevaisuudessa huomattavasti ja kaupunki onkin tukemassa työtä liikenteen sähköistämiseksi. Vuoteen 2026 mennessä Stockholm Parkering pyrkii tarjoamaan sähköautojen latausta kaikissa halleissaan ja tavoittelee yli 100 000 uutta sähköautojen latausasemaa vuoteen 2030 mennessä. Tämä vastaisi yhtä sähköauton latauspistettä jokaista 16 Tukholman läänin (n. 1,6 miljoonaa) asukasta kohden.

– Näin mittava investointi osoittaa, että Tukholma on Euroopan pääkaupungeista johtava toimija fossiilivapaaseen liikenteeseen siirtymisen tukemisessa. Liikenteen osuus EU:n kasvihuonekaasupäästöistä on lähes neljännes. Yritysten ja valtioiden onkin tehtävä tiivistä yhteistyötä, jotta voimme saavuttaa yhteisesti asettamamme ilmastotavoitteet, toteaa CTEKin sähköautojen latausratkaisuista vastaava globaali johtaja Cecilia Routledge.

Lähde: CTEK Kuvat: CTEK, Moottorin arkisto

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat