21.4.2021

Ujosti uudistunut Seat Ibiza – menestysreseptiä ei muuteta

2021 Uudistunut SEAT Ibiza FR

Uudistunut Seat Ibiza pitää kiinni reseptistään. Kyseessä on kuitenkin Vuoden Auto Suomessa 2018.

Tämä uudistunut Seat Ibiza jäänee kyllä suurimmalta osalta huomaamatta täysin. Toisaalta vuoden autossa ei ollut mitään vikaa, joten ehkä lopputulos on parempi näin.

Ulkonäön puolella led-valot ovat vakiovaruste ja mallimerkintä on päivitetty katalaanien tuoreimpaan tyyliin. Sisätiloihin on keksitty pyöreät, ja valaistut, ilmastoinnin suuttimet. Toki myös digitaalinen puoli on päivittynyt.

2021 Uudistunut SEAT Ibiza FR

Ibizan historia ulottuu jo 37 vuoden taakse, aina vuoteen 1984 asti. Siitä lähtien tämä malli on ollut valmistajalleen tärkeä ja kyseessä onkin merkin menestyksekkäin malli koko historian ajalta. Viisi sukupolvea ja lähes 6 miljoonaa myytyä autoa kertovat saman lukuina.

Nyt, varsin ujosti, uudistunut Seat Ibiza pyrkii jatkamaan samalla radalla.

– Seat Ibiza on autoalan ikoni ja eräs brändin peruspilareista. Viidennen sukupolven ulkokuoren ja sisätilojen päivitykset, yhdessä uudelle tasolle nostettujen yhdistettävyyden ja turvallisuuden kanssa, auttavat jatkamaan menestystarinaa, kommentoi Seatin toimitusjohtaja Wayne Griffiths.

2021 Uudistunut SEAT Ibiza FR

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Uudistunut Seat Ibiza

Ulkonäkömuutoksia on vaikea havaita, mutta edellä mainittujen lisäksi Seatin logo on nyt viimeistelty kahdessa kromin sävyssä. Myös uusia vannevaihtoehtoja kerrotaan tuodun tarjolle. 

Voimalinjavaihtoehtoja on 6 kappaletta, ja tehoa ne tarjoavat 59 (80 hv) - 110 (150 hv) kilowattia. Kaikki muut ovat bensiinikäyttöisiä, mutta 66-kilowattinen (90 hv) 1.0 TGI tarjoaa mahdollisuuden kaasulla liikkumiseen. Manuaalivaihteiston lisäksi tarjolla on kuusipykäläinen DSG-kaksoiskytkinvaihtoehto.

2021 SEAT Ibiza Xcellence

Ohjaamon puolella on kokonaan uusi pehmeämmästä materiaalista valmistettu kojelauta, jonka keskelle sijoitettu tietoviihdejärjestelmän kosketusnäyttö ikään kuin leijuu ilmassa. Tuon kosketusnäytön koko on joko 8,25 tai 9,2 tuumaa. Autoa voi käskyttää äänikommennoin ja tuki löytyy myös langattomalle Android Autolle ja Apple CarPlaylle.

Uusi keinonahkainen monitoimiohjauspyörä pyrkii kohottamaan tunnelmaa uudelle tasolle. Sen takaa, kojelaudan kulmista pilkottavat uudet pyöreät ja valaistut ilmastoinnin suuttimet.

2021 Uudistunut SEAT Ibiza FR

Tietenkään avustinjärjestelmiä ei ole unohdettu vaan niitäkin on päivitetty nykypäivän vaatimuksiin. Samoin on myös turvavarusteiden laita.

Malli on paitsi kehitetty Barcelonassa myös valmistetaan samassa paikassa. Uudistunut Seat Ibiza pääsee tuotantoon vuoden kolmannella neljänneksellä.

Kuvat ja lähde: Seat