21.2.2021

Uusi Honda HR-V tulee ainoastaan hybridinä: vanhat vahvuudet kuitenkin tallessa

Honda HR-V

Nykyisessä sukupolvessa Honda HR-V -valikoimasta karsittiin pois dieselmooottorit, seuraavassa puolestaan sähköttömät mallit.

Kompaktista Honda HR-V -katumaasturista on tulossa seuraava sukupolvi loppuvuodesta 2021. Suoraviivaisempi uutuus luopuu sukupolvenvaihdoksen yhteydessä kokonaan sähköistämättömistä voimalinjavaihtoehdoista, jonka myötä muun muassa Honda Jazzista tuttu e:HEV -hybridivoimalinja on autossa vakiona.

Honda aloitti uutukaisellaan kiusoittelun jo tammikuussa, eikä kaikkea kerrota vieläkään – mutta kuitenkin huomattavasti enemmän kuin, että autossa on jatkossakin takalasinpyyhin, takaluukku ja takavalot.

Paljastuksen keskiössä on voimalinjan lisäksi tilaratkaisut, joista useat nykyiset Hondat ovatkin tunnettuja. Autossa säilytetään esimerkiksi ’’Magic Seats’’ -istuimet, joiden avulla takapenkkien istuinosan voi taittaa selkänojaa vasten – tämän ansiosta etuistuimien taakse saadaan tilaa korkeillekin artikkeleille.

Valmistaja lupailee HR-V:n sisustassa olevan premium-fiilistä muun muassa nykyaikaisten muovien ja pehmeämpien materiaalien ansiosta. Lisäksi auton sisätilat on suunniteltu tuntumaan mahdollisimman tilavalta, jopa auton kojelaudan kerrotaan sijoitetun tilan tunteen ehdoilla.

Uuden HR-V:n esittely ennen vuoden 2021 loppua on osa valmistajan sähköistämishypeä: Hondan ’’valtamalliston’’ pitäisi olla sähköistetty jo ensi vuoden aikana. Laajasta hybriditarjonnasta huolimatta valmistajan ladattavat autot ovat Euroopassa vähissä, sillä sen ainoa johdon päähän kytkettävä malli on täyssähköauto Honda E.

Lähde ja kuvat: Honda

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat