31.1.2021

Uusi matkailuautomerkki Suomeen: Etrusco tähtää edullisten matkakotien markkinoille

Etrusco

Etrusco on Erwin Hymer Groupin uusin tuote Suomen markkinoilla. Maahantuojana toimii hausjärveläinen Freedom Factory.

Erwin Hymer Group -matkailuajoneuvojättiläinen tarjoaa Suomessa pian taas yhtä merkkiä lisää. EHG:n edullisen segmentin matkailuautomerkki Etrusco tulee Suomeen hausjärveläisen Freedom Factoryn maahantuomana.

Konsernilla on Suomessa ennestään kaksi saman hintaryhmän merkkiä, Carado ja Sunlight. Kaikkiaan EHG:llä on Suomessa nyt yhdeksän matkailuautomerkkiä.

Etruscon tuotteet rakennetaan Toscanassa Firenzen lähellä. Tehdas on maahantuojan mukaan rakennettu viime vuosien aikana täysin uusiksi ja se on yksi Euroopan moderneimmista matkailuajoneuvojen tuotantolaitoksista. Nimensä valmistaja on legendan mukaan saanut tehtaan rakennuksen yhteydessä löydetyistä etruskikansan vanhoista asuinsijoista.

Merkki on globaaleilla markkinoillakin varsin uusi, sillä se perustettiin vuonna 2016. Ensimmäisten vuosiensa aikana auto on kuitenkin maahantuojan mukaan saavuttanut jo suurta suosiota Saksassa, Italiassa, Ranskassa ja Espanjassa.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Retkeilyautosta täysintegroituun

Valmistajalla on viisi mallisarjaa, joissa pohjaratkaisuja on yhteensä 21. Edullisin malli on CV-retkeilyauto, joka on saatavissa kolmella eri koripituudella välillä 5,41 m–6,36 m. Muissa pohjaratkaisuissa on aina parivuode poikittain perässä, paitsi pisimmässä se on saatu sopimaan pitkittäin. Kaikki retkeilyautomallit ovat neljälle rekisteröityjä.

Etrusco

Kokoluokassa järjestyksessään seuraava on Van-mallisto. Tähän kuuluu V 5900 DB ja V 6600 SB -mallit. Lyhyemmässä mallissa on retkeilyautomallien tapaan poikittainen parivuode ja pidemmässä pitkittäinen. Huomattavaa mallistossa on, että lyhyempään saa varusteltua pedin kolmannelle, mutta pidempään ei.

Etrusco

Vuosien myötä suosioltaan marginaaliin laskeneet alkoviautot kuuluvat myös valmistajan tarjontaan. A 6600 BB ja A 7300 DB tarjoavat molemmat petipaikat kuudelle, ja lisävarusteena turvavyöllisiä istuinpaikkojakin on kuuden hengen porukalle.

Etrusco

Suosituimpaan puoli-integroitujen luokkaan huimat yhdeksän vaihtoehtoa neljässä eri koripituudessa. Lyhin malli on kahden ihmisen matkailuun tarkoitettu T 5900 ja T 7400 -mallit eri pohjaratkaisuineen on varusteltavissa yöpymistiloiltaan jopa viidelle. Istumapaikkoja autoihin ei kuitenkaan saa yli neljälle.

Etrusco

Täysintegroitu I-sarja kruunaa malliston. Pohjaratkaisuja on kaikkiaan neljä. Autot ovat joko 6.98-, tai 7,41-metrisiä. Molemmissa koripituuksissa on valittavissa haluaako takaosan parivuoteen saarekevuoteena, vai yhdistettävillä erillispedeillä.

Suomen hinnastoa ei ole vielä julkistettu, mutta koko malliston hintaluokan kerrotaan liikkuvan 20 000 ja reilun 200 000 euron paikkeilla.

Teksti: Eetu Kokkonen Lähde ja kuvat: Etrusco