25.11.2020

Uusi viidennen sukupolven Volkswagen Caddy alkaa noin 25 000 eurosta

Viidennen sukupolven Volkswagen Caddy

Uuden viidennen sukupolven Volkswagen Caddy -mallien myynti on alkanut ja 25 000 euron tienoilta lähtevissä hinnoissa on eroa vain noin tuhat euroa. Se on saatavilla Caddy ja Caddy Maxi -henkilöautoversioina sekä Caddy-pakettiautoversioina.

Uusi viidennen sukupolven Volkswagen Caddy perustuu Volkswagenin MQB-perusrakenteeseen. Ulkonäöstä vihjailtiin jo tammikuussa, mutta jälleen kerran nuo luonnokset lupasivat ehkä hieman todellisuutta villimpiä muotoja. Malli on saatavilla Caddy-pakettiautoversioina ja sekä Caddy että Caddy Maxi -henkilöautoversioina.

Volkswagen Caddy -henkilöautoversioiden alkaen hinta on 25 371,68 euroa (Caddy Kombi) ja pakettiautoversioiden 24 762,25 euroa (Caddy Cargo PRO). Suomessa myynti alkoi jo TDI-dieselmoottorilla varustetuilla normaaliakselivälisillä henkilö- ja pakettiautomalleilla sekä Caddy Maxi -henkilöautoversioilla kolmena eri tehoversiona: 55 kW (75 hv), 75 kW (102 hv) ja 90 kW (122 hv). Näistä vain tehokkain 90 kilowatin versio on saatavilla DSG-automaattivaihteistolla muiden luottaessa manuaalivaihteistoon.

Viidennen sukupolven Volkswagen Caddy

Caddyn henkilöautomalli on saatavilla viitenä eri varusteluversiona: Caddy Family ja Caddy Life Business -kampanjamallit sekä Caddy Kombi, Caddy Life ja Caddy Style. Volkswagen Caddy -pakettiautoversioista myyntiin tulivat Caddy Cargo -varusteluversio sekä Caddy Cargo PRO -kampanjamalli.

Vuodenvaihteen jälkeen hinnasto täydentyy 84 kW:n TSI-bensiinimoottoriversioilla ja nelivetoisilla 2,0 TDI 90 kW 4MOTION -malleilla. Vuonna 2021 mallistoon liittyy myös Caddy California -matkailuauto, jonka maahantuonnista Suomeen ei ole vielä tehty päätöstä. Tämä California vaikuttaisi olevan sama asia kuin aiemmin vihjattu Caddy Mini-Camper, jota todella toivoisimme valikoimaan.

Viidennen sukupolven Volkswagen Caddy

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Viidennen sukupolven Volkswagen Caddy

Uuden MQB-perusrakenteen käyttö näkyy pidentyneenä akselivälinä, joka on nyt 2 775 millimetriä. Caddyn pakettiautoversio tarjoaa tavaratilaa 3,1 kuutiometriä. Tavaratilan pituus takaseinään mitattuna on 1 797 mm ja Maxi-versiossa 2 150 mm. Nyt 840 millimetriä leveät liukuovet ovat aiempaa reilummat.

Volkswagen Caddy on saatavilla viisi- tai seitsemänpaikkaisena henkilöautona. Pidempi Caddy Maxi -malliversio (ei Kombi) on vakiona aina seitsenpaikkainen. Uutena ominaisuutena kolmannen istuinrivin molemmat istuimet voidaan irrottaa yksittäin ja poistaa autosta. Luonnollisesti uusikin Caddy sisältää jo ennestään hyväksi havaittuja toimintoja kuten, että henkilöautoversioiden toisen ja kolmannen istuinrivin istuimet voidaan siirtää eteenpäin ja selkänojan voi taittaa ja irrottaa.

Caddyn henkilöautoversioissa tavaratila on reiluimmillaan 2 556 litraa toinen istuinrivi poistettuna ja kattoon asti lastattuna. Ensimmäisen ja toisen istuinrivin kanssa tavaratilaa jää vielä 1 213 litraa. Tavaratilan pituus on henkilöautoversioissa parhaimmillaan 1 913 mm toinen istuinrivi poistettuna, ensimmäisen rivin selkänojaan asti mitattuna ja maksimileveys on 1 185 mm.

Viidennen sukupolven Volkswagen Caddy

Caddy varusteltuna

Henkilöautoversion hinnat alkaen -malli Caddy Kombi on varsin riisuttu varustelultaan. Tämän yläpuolella matkaan kuuluu sitten jo tietoviihdejärjestelmä 8,25-tuumaisella kosketusnäytöllä ja We Connect -valmiudella, nahkaverhoiltu monitoimiohjauspyörä, pysäköintitutkat edessä ja takana, polttoainekäyttöinen lisälämmitin ajastimella ja kaukosäätimellä sekä vakionopeudensäädin.

Pakettiautopuolella Caddyn  merkittävimpiä vakiovarusteita ovat puolestaan muun muassa tuo edellä mainittu tietoviihdejärjestelmä, takapariovet ikkunoin sisältäen takalasinpesimen ja pyyhkimen, monitoimiohjauspyörä, väliseinä kiinteällä ikkunalla ja ritilällä, sähköikkunat, sähköisesti säädettävät ja lämmitettävät sivupeilit sekä polttoainekäyttöinen lisälämmitin kaukosäätimellä sekä vakionopeudensäädin.

Lisävarusteina tarjotaan digitaalinen mittaristo, panoraama-kattoluukku, jopa 18-tuumaiset vanteet, adaptiivinen vakionopeudensäädin sekä ensimmäistä kertaa myös avaimeton kulku.

Kuljettajaa avustavista järjestelmistä saatavilla on uutuuksina esimerkiksi osittain automatisoidun ajamisen mahdollistava järjestelmä Travel Assist sekä perävaunun peruutusavustin Trailer Assist. Myös liikennemerkkien tunnistus, kaistanvaihtoapu, pysäköintiavustin ja peruutuskamera löytyvät lisävarustelistalta.

Uuden Volkswagen Caddyn tuotanto on alkanut Poznanissa normaaliakselivälisten mallien osalta ja Caddy Maxi -mallien osalta se käynnistyy tammikuussa 2021. Uusi viidennen sukupolven Volkswagen Caddy saapuu ensimmäisten mallien osalta Suomen Volkswagen-jälleenmyyjille alkuvuodesta 2021.

Kuvat ja lähde: Volkswagen

Luetuimmat