7.1.2018

Viikon videot: kokeilullista kahvia ja uudistuva klassikko

Viikon videot: kokeilullista kahvia ja uudistuva klassikko

Tällä kertaa viikon videokoosteessa Porsche tarjoilee kahvia ja Mercedes esittelee G-sarjan hienoutta.

Tämän viikon videovalinnoilla heijastellaan myös noin (reilun) viikon uutistarjontaa. Pahoittelemme vahinkosynergiaa.

Porschen erinomainen Panamera on viimeistään toisen mallipolven myötä lunastanut paikkansa saksalaismerkin mallistosta. Erityisen hyvin kauppa on käynyt hybridiversioiden kohdalla, sillä rahan ja ympäristön lisäksi säästyy myös aikaa, sillä alentuneen kulutuksen ja verotuksen ohessa hybridi tuo tehokkaaseen autoon vielä vähän lisää puhtia. Esimerkiksi malliston huipulla Panamera Turbon 550 hevosvoimasta loikataan Turbo S E-Hybridin peräti 680 hevosvoimaan.

Nyt hybridien suosio on kuitenkin aiheuttanut jo venyviä toimitusaikoja, sillä akkujärjestelmien toimittajat eivät olleet osanneet varautua tilausvolyymiin. Tällä hetkellä Panameran hybridimallien toimitusajat ovat noin 3–4 kuukautta.

Mercedes-Benzin ikoninen G-sarja uudistuu ja Mercedeksen ennakkotietojen ja lehdistökuvien vuotamisen myötä meillä on jo jonkinlainen käsitys uutuudesta. Onneksi kovaan ulkokuoreen ei ole koskettu, joten G-sarjan uskaltaa edelleen viedä julkisen tieverkon ulkopuolelle.

Mercedes on myös juhlistanut klassikkoaan upeilla videoilla erilaisista matkoista. Komeammasta päästä reissuvideoita on saksalaisen valokuvaajaporukan matka Kanadassa ja Alaskassa. Huojentunein mielin jäämme odottamaan vastaavia tarinoita myös saapuvasta G-sarjasta sekä sen uudistuvasta kilpakumppanista Land Rover Defenderistä.

Kelamestarina: Aake Kinnunen Kuva: Mercedes-Benz

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat