13.12.2020

Volkswagen ID.4 hinta tippuu lähes 10 000 euroa – lisää malleja tarjolle

Volkswagen ID.4 hinta tulee putoamaan selvästi ensi vuoden alkupuolella myyntiin tulevan Pure City -mallin myötä ja tuolloin alle 40 000 euroa tullee riittämään hankintaan.

Volkswagen ID.4 hinta tippuu selvästi nyt julkaistujen mallien myötä, mutta täysin tarkkaa euromäärää ei ole selvillä. Malliston edullisimman Volkswagen ID.4 Puren hinta 39 300 euroa on nimittäin toistaiseksi arvio, mutta se asettuisi noin 10 000 euroa ennakkomyynnissä olleiden 1ST-mallien halvimman vaihtoehdon alle.

Sen sijaan Volkswagen ID.4 -mallisto laajeni nyt vahvistettujen hintojen osalta niin sanotulla Pro Performance -versiolla, jossa on 77 kilowatin akku. Myyntiin tulivat uudet varusteluversiot: Life, Business, Family ja Tech sekä Max ja tuon malliston hinnat alkavat noin 47 000 eurosta.

Mikäli Volkswagen ID.4 ei ole vielä tuttu tapaus, kyseessä on saksalaisvalmistajan katumaasturilta tai crossoverilta näyttävä täyssähköauto. Se pohjautuu samalle MEB-perusrakenteelle kuin ID.3 ja moni muukin konsernin sähköauto. Hiljattain Moottori vertaili mitä eroja Škoda Enyaq ja Volkswagen ID.4 paljastavat lähemmässä tarkastelussa.

Maahantuoja kertoo suosion olleen suurta ja lähes kaikkien ennakkomyynnissä olleiden ID.4 1ST-mallien menneen kaupaksi. Tämä tarkoittaa maahantuojan mukaan "satoja ennakkotilauksia".

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Volkswagen ID.4 hinta alkaen 39 300 euroa

Alkuvuodesta 2021 myyntiin saapuu vielä hinnat aloittava City-varustelutaso pienemmällä 52 kWh:n akulla ja 109 kilowatin tehoisella sähkömoottorilla. Tuolloin Volkswagen ID.4 hinta asettuu tämän hetken arvion mukaan noin 39 300 euroon ja WLTP-toimintamatka noin 340 kilometrin tuntumaan. Tästä tulee myös tehokkaammalla 125 kilowatin moottorilla varustettu versio arviolta hieman reilun tuhannen euron lisähintaan.

Jäämme vielä odottamaan vahvistusta tuon City-mallin osalta, mutta ainakin kaikkien muiden versioiden vakiovarusteisiin kuuluvat esimerkiksi lämpöpumppu, lämmitettävä nahkaverhoiltu monitoimiohjauspyörä, mukautuva vakionopeudensäädin, puheohjaus, led-ajovalot, digitaalinen mittaristo, navigointilaite Discover Pro 10-tuumaisella kosketusnäytöllä, langaton älypuhelinliitäntä, kaistanpitoavustin, pysäköintitutkat edessä ja takana sekä usb c -pistokkeet. Lisävirtaa saa mukana toimitettavilla julkisiin latauslaitteisiin sopivalla Mode 3 -kaapelilla (Type 2) sekä sukopistokkeella varustetulla tilapäislatauslaitteella.

Pro Performance nyt kaupan

Volkswagen ID.4:n varusteluversiot Life, Business, Family, Tech ja Max on varustettu aina 77 kilowattitunnin, niin sanotulla Pro Performance, akulla. Näissä nyt myyntiin tulleissa versioissa sähkömoottori tuottaa tehoa 150 kW (204 hv) ja maksimivääntö on 310 Nm. WLTP-mittaustavan mukainen toimintamatka on jopa 520 kilometriä.

Volkswagen ID.4 Business ja Family -varusteluversioissa on edellä mainittujen vakiovarusteiden lisäksi muun muassa matriisiajovalot, ohjaamon Ambiente-valaistus (30 eri väriä), peruutuskamera ja avaimeton kulku.

Tech- ja Max-varusteluversiot lisäävät varustelua lisätyn todellisuuden (AR) heijastusnäytöllä, panoraamakatolla, sähkösäätöisillä etuistuimilla muistitoiminnolla, ympäristön tarkkailujärjestelmälä ja sähkötoimisella takaluukulla sekä useilla kuljettajaa avustavilla järjestelmillä.

Jo tilattujen Volkswagen ID.4 1ST -malliversioiden toimitukset alkavat vuoden 2021 ensimmäisellä neljänneksellä. Nyt myyntiin tulleiden uusien varusteluversioiden toimitukset ovat vuorossa myöhemmin saman vuoden toisella neljänneksellä.

Kuvituskuvat: Lauri Ahtiainen/Moottorin Arkisto Lähde: Volkswagen

Luetuimmat