28.7.2021

Volvo vaihtaa nimeämispolitiikkaa – unohda S60 ja XC90, nimi kuten vauvalle

Volvo Concept Recharge

Volvo vaihtaa nimeämispolitiikkaa vanhasta tutusta numeroiden ja kirjaimien yhdistelmästä. Jatkossa Volvo haluaa nimetä autot kuin vastasynteet vauvat.

Ruotsalaisvalmistajan odotettu pienempi sähköinen katumaasturi tultaneen valmistamaan Kiinassa yhtiön toimitusjohtajan mukaan. Ehkä vieläkin kiinnostavampana uutisena Volvo vaihtaa nimeämispolitiikkaa. Asiasta uutisoi Yhdistyneessä kuningaskunnassa myytävä autolehti Auto Express.

Näin tuo odotettu uutuusmalli ei välttämättä olekaan nimeltään XC20. Sen sijaan Volvollakin saatetaan siirtyä kirjainten ja numeroiden yhdistelmistä sanoihin.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Pieni sähköinen SUV

Ruotsalaisbrändin toimitusjohtaja Håkan Samuelsson on paljastanut jo aiemmin Volvon laajentavan mallistoaan alaspäin malliin joka voitaisiin tuntea joko nimellä XC20 tai XC30. Tulevan mallin tiedetään olevan SUV ja pohjautuvan Volvon omistajan, kiinalaisen Geelyn, täyssähköiselle perusrakenteelle.

Tällä tulee varmasti olemaan olennainen rooli valmistajan tavoitteessa kasvattaa vuosittaista myyntiään 800 000 autosta peräti 1,2 miljoonaan autoon vuoteen 2025 mennessä. Samuelsson kertoi ensimmäisen vuosipuoliskon tulosjulkistuksessa tämän mallin seuraavaan seuraavan sukupolven XC90-mallia, joka tulee sekin olemaan täyssähköinen.

– Ajoituksesta olemme kertoneet tulevan sähköauton olevan SUV-lippulaivamme seuraaja. Se on vuorossa ensimmäisenä ja tämän jälkeen seuraa pienempi SUV, josta nyt siis puhumme. Kyllä, se tullaan hyvin todennäköisesti valmistamaan Kiinassa, sanoi Samuelsson.

Volvo on myös pohtinut sähköautojen vaikutuksia korimalleihin. Tästä saimme vihiä jo Volvo Concept Rechargen muodossa.

– Lisää autoja on tulossa tämänkin jälkeen ja meidän tulisi siirtää jo ajatuksia uusiin korimalleihin. Enää ei ole pelkästään porrasperiä, farmareita ja katumaastureita. Sähköistyminen tulee muuttamaan myös autojen muotoilua, sillä niiden pitää olla aerodynaamisempia ja ehkä me tulemme tulevaisuudessa yllättämään ihmisiä. Ei tule vain tavallisia autoja, kuten meillä aiemmin on ollut, vihjaili Samuelsson.

Volvo vaihtaa nimeämispolitiikkaa

Ruotsalaisvalmistaja on varannut itselleen sekä mallinimet XC10 että XC20, joten näistä toinen vaikutti ilmeiseltä tulevalle mallille. Nyt Samuelsson kuitenkin paljasti, että jo seuraavasta XC90-mallin seuraajasta lähtien Volvo vaihtaa nimeämispolitiikkaa. He aikovat siirtyä koodinimistä sanoihin.

– Jos tarkastelet autojamme tällä hetkellä, niissä kaikissa on XC, T8, AWD, double-overhead-cam – käytännössä koko mallitarkenne löytyy monen auton perästä. Nyt puhumme kuitenkin täysin uudesta perustasta, joka on syntynyt sähköiseksi ja pelkästään sähköiseksi. Mielestäni on hyvä selkeydenkin kannalta osoittaa tämän olevan uusi alku, kertoi Samuelsson.

– Siksi emme aio pitää numeroita ja kirjaimia – insinöörimäistä nimeä. Aiomme jatkossa nimetä automme, kuten nimeäisit vastasyntyneen vauvan. Käymme tämän ympärillä tällä hetkellä hyvin mielenkiintoista ja luovaa keskustelua, jatkoi Samuelsson.

Volvon kasvua on itse asiassa rajannut osin sen tuotantokapasiteetti. Nyt yhtiö kuitenkin lupailee, että tuotantoa ollaan skaalaamassa valmiiksi 1,2 miljoonan auton vuosituotantoa varten. Tästä huolimatta yhtiö arvioi tarvitsevansa todennäköisesti uuden tehtaan jonnekin Eurooppaan olettaen kasvun jatkuvan myös 1,2 miljoonan auton vuosituotannon jälkeen.

Kuva: Volvo, lähteet: Auto Express, Volvo

Luetuimmat