20.11.2015

Volvo yhteistyöhön Microsoftin kanssa – HoloLens muuttaa autokauppaa

Volvo ja Microsoft paljastivat, kuinka holografista Microsoft HoloLens -tietokonetta voitaisiin käyttää tulevaisuudessa uuteen autoon tutustumisessa.

Volvo Cars kertoo kehittävänsä uuden sukupolven autotekniikoita jatkossa yhteistyössä Microsoftin kanssa

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Volvo ja Microsoft paljastivat, kuinka holografista Microsoft HoloLens -tietokonetta voitaisiin käyttää tulevaisuudessa uuteen autoon tutustumisessa. Se voi myös määrittää uudelleen kuinka autoja ostetaan ja myydään.

Monta mahdollisuutta yhteystyöhön

Yritysten tulevia yhteistyön osa-alueita voisivat mahdollisesti olla autonomisen ajamisen tekniikat ja toisiinsa yhteydessä olevien autojen muodostamien tietojen hyödyntäminen uusissa palveluissa. Konkreettisia tietoja yhteistyön myötä kehitteillä olevista, tai suunnittelupöydälle päässeistä tuotteista ei vielä tässä vaiheessa kerrottu.

HoloLens-esitys järjestettiin Microsoftin kansainvälisessä päämajassa Redmondissa, USA:ssa. Se näytti, kuinka asiakkaat voisivat käyttää yhdistettyä todellisuutta hahmottaessaan autoja kolmiulotteisesti. HoloLens on tehokas päähän puettava tietokone, jonka hologrammit yhdistyvät fyysiseen maailmaan.

– HoloLens tarjoaa vapauden luoda omakohtainen kokemus, jota voi itse ohjata. Kuvittele yhdistetyn todellisuuden mahdollisuudet auton valinnassa. Voit tutkia värejä ja vanteita ja ymmärtää paremmin saatavilla olevia ominaisuuksia, palveluja ja varusteita, kertoo Volvon markkinointi-, myynti- ja asiakaspalvelujohtaja Björn Annwall.

Hän lisäsi myös, että HoloLens-tekniikka voi vapauttaa jälleenmyyjät perinteisistä myyntiympäristöistä ja antaa heidän viedä Rakenna oma Volvosi -kaltaiset työkalut asiakkaiden luo pieniin pop up -myymälöihin tai ostoskeskuksiin. Tämä avaa uusia myyntikanavia ja antaa mahdollisuuden esitellä autoja huomattavasti suuremmalle potentiaaliselle asiakaskunnalle.

Auton ja asiakkaan suhde muuttuu

HoloLens-esitykseen osallistuneet toimittajat saivat ennakkokatsauksen yhdistetystä todellisuudesta ja Volvon uudesta S90-sedanista, joka paljastetaan Detroitin autonäyttelyssä tammikuussa.

Tämänpäiväinen tapahtuma antoi viitteitä yhdistetyn todellisuuden potentiaalista muuttaa asiakkaan ja auton välistä suhdetta. Toimittajat saivat kokea Volvon uuden sedan-mallin ja viimeisimmän autonomisen ajamisen tekniikan 3D:nä ennen kuin autoa on edes valmistettu.

– Olemme iloisia voidessamme työskennellä Volvon kanssa ja uudistaa autojen suunnittelun ja hankinnan mahdollisuuksia. Meistä on jännittävää olla tässä tekniikan ja ihmiskeskeisen suunnittelun risteyksessä Volvon kanssa, toteaa Microsoft HoloLensin johtaja Scott Erickson.

Tämänpäiväinen esitys on Volvon ja Microsoftin pitkäkestoisemman yhteistyön alku. Se tuo mukanaan monia uusia tekniikoita, joilla on huomattavia vaikutuksia autoteollisuuteen.

https://youtube.com/watch?v=DilzwF90vec

Autonominen ajaminen etenee

Yksi osa-alue on autonominen ajaminen. Volvo on autoturvallisuuden edelläkävijä ja johtava tekijä autojen yhteystoimintojen ja autonomisen ajamisen saralla. Yhtiö on julkistanut Drive Me -ohjelman, jossa 100 itseajavaa autoa annetaan oikeille asiakkaille ajettavaksi Göteborgin yleisillä teillä vuonna 2017. Kyseessä on maailman suurin autonomisen ajamisen hanke.

Muita yhteistyön osa-alueita ovat mm. autojen ja kuljettajien keräämien tietojen käyttö ajokokemuksen parantamisessa ja mahdollisuus käyttää ennakoivia analyyseja turvallisuuden parantamiseksi.

– Olemme hyvin tyytyväisiä voidessamme luoda Microsoftin kanssa innovaatioita tulevaisuuden liikkumisen saralla. Uusi tekniikka antaa meille mahdollisuuden saavuttaa kestävämpi ja turvallisempi tulevaisuus, ja se tarjoaa hyötyjä sekä asiakkaille että yhteiskunnalle. Yhdessä Microsoftin kanssa aiomme olla tämän kehityksen kärjessä, sanoo Volvon tietohallintojohtaja Klas Bendrik.

Luetuimmat