31.12.2017

VR:n lahja lapsiperheille: ensi vuonna ilmaiseksi junaan

VR_Junaliikenne

VR kertoo, että lasten ikäraja muuttuu lähiliikenteessä vuodenvaihteessa. Myös lastenvaunujen kanssa liikkuvalle on luvassa helpotus.

Junamatkustamisen pelisäännöt muuttuvat lähiliikenteessä vuodenvaihteessa. VR kertoo, että tällä kertaa muistetaan erityisesti lapsiperheitä.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi

VR:n lähiliikenteen lasten ikäraja muuttuu: uusi ikäraja on 7–16 vuotta, ja alle 7-vuotiaat matkustavat ilmaiseksi lähiliikenteessä. 7–16 vuotiaat matkustavat lastenlipulla, jonka hinta on puolet aikuisen kertalipun tai 10 kerran sarjalipun hinnasta.

Ilmaiseksi lastenvaunujen kanssa

Myös lastenvaunujen kanssa matkustaminen helpottuu, kun 1.1.2018 alkaen yksi aikuinen matkustaa veloituksetta 0–6-vuotiaan vaunuissa kulkevan lapsen kanssa.

VR:n mukaan muutoksen tarkoituksena on yhtenäistää käytäntöjä VR:n ja HSL:n lähiliikenteessä.

– Jatkossa koko lähiliikenteessä on yhtenäinen käytäntö lasten matkustamisessa eikä se muutu kesken matkan, VR:n lähiliikennejohtaja Teemu Sipilä kertoo.

Siuntio ja Tuusula HSL-alueeseen

VR kertoo, että lähiliikenteessä tehdään vuosittain 70 miljoonaa matkaa, joista valtaosa HSL:n lähiliikenteessä. Vuodenvaihteessa HSL-alue laajenee, kun Siuntion ja Tuusulan kunnat liittyvät siihen. Samalla HSL-alueen lipunmyynti loppuu VR:n myyntikanavissa.

Tuusulan ympäröimä Järvenpää on jatkossakin VR:n lähiliikennealuetta. Kuitenkin vuoden alusta Järvenpään ja HSL-alueen välillä voi matkustaa joko VR:n tai HSL:n matkalipulla.

Vuoden alusta lähtien VR:n lähijunia ovat D-, G-, R-, T-, ja Z-junat Helsingistä Lahden ja Tampereen suuntaan. VR kertoo, että matkamäärät VR:n lähiliikenteessä ovat lisääntyneet kymmenen prosenttia viime vuoteen verrattuna.

Lähde: VR Kuva: Moottorin kuva-arkisto

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat