3.7.2021

Yli 800hv E-Legend EL1 -sähköauto – varastettu nimi ja muoto miljoonalla

Elegend AG – E-Legend EL1

Audilta ja Peugeotilta häpeilemättömästi lainaileva E-Legend EL1 on yli 800-hevosvoimainen täysin uuden merkin sähköauto.

Täysin uuden merkin, täysin uusi sähköauto on melkoinen pommi tyhjästä. E-Legend EL1 lupailee lähes miljoonalla eurolla suurta suorituskykyä.

Elegend AG – E-Legend EL1

Teknisinä arvoina puhutaan noin 400 kilometrin toimintamatkasta sekä kiihdytyksestä paikaltaan 100 kilometrin tuntinopeuteen 2,8 sekunnissa. Tehoa on 600 kilowattia.

Se lainailee, tai varastaa, häpeilemättä nimensä Peugeotin upealta e-Legend-konseptiautolta ja ulkomuotonsa ilmiselvästi vanhoista Audi Quattro -malleista – kuten S1-ralliautosta. Toisaalta edellä mainitut autonvalmistajat eivät ole itse saaneet mitään näin näyttävää tuotantoon, joten ehkä jonkun on aika. Jäämme odottamaan johtaako tämä tarina vielä oikeuteen.

Elegend AG – E-Legend EL1

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

E-Legend EL1

Rallista ulkokuoreensa vaikutteita saanut nelivetoinen coupé lupailee pystyvänsä kiertämään Nürburgringin Nordschleifen 20,8 kilometrin mittaisen moottoriradan suorituskykyyn keskittyvässä Sport Plus -ajotilassa. Tämän mahdollistaa 90 kilowattitunnin akusto, jonka pitäisi siis siivittää auto 400 kilometrin toimintamatkaan.

Sen sähkömoottorit tuottavat neljälle pyörälle 600 kilowattia, eli yli 800 hevosvoimaa. Sähköautolle tämän luvattu 0–200km/h alle 10 sekunnissa on varsin vaikuttava lukema sekin.

Elegend AG – E-Legend EL1

Auton omamassakin on suuren akun omaavalle sähköautolle siedettävä 1 680 kilogrammaa, jonka on osin mahdollistanut muun muassa hiilikuitulujitteisen muovin runsas käyttö. Auton hiilikuitumonokokki on yhtiön mukaan jo hyväksi todettu, vaikka toimittajaa ei olekaan nimetty.

– E-Legendin tavoite on siirtää analoginen ajokokemus nykymaailmaan, kertoo yhtiö tiedotteessaan.

Vannekoko on edessä 19- ja takana 20-tuumaa ja alusta tulee olemaan säädettävää mallia. Keulan ja perän valot on toteutettu nykytrendin mukaan led-teknologialla.

Elegend AG – E-Legend EL1

Sisätilojen suunnittelu on vielä osin kesken, mutta muotoja voi hieman arvailla mallinnetuista kuvista. Varusteiksi on luvattu ainakin tietoviihdejärjestelmää liitettävyyspalveluilla, ilmastointia sekä peruutuskameraa.

Samalla vihjataan, että tämä ei suinkaan ole tien loppu. Tuore firma lupailee kahta muutakin 30 kappaleen erään rajattua rallista vaikutteita hakenutta mallia joskus tulevaisuudessa.

– Kehityksensä ensimmäisessä vaiheessa tätä autoa liikuttaa 600 kilowatin tehoiset sähkömoottori ja se on puettu legendaarisen ralliaikakauden vastuttamattomaan pukuun, sanoo Elegend AG.

Vain 30 kappaletta tullaan valmistamaan ja lähtöhinnaksi on ilmoitettu 890 000 euroa ennen veroja. Onneksi autoveromme on hieman suopeampi täyssähköautoille, mutta jo pelkän arvonlisäveron muodostama summa on merkittävä.

Kuvat ja lähde: Elegend

Luetuimmat