Acura Integra Honda Integra Honda Civic Type R

Ajoneuvot Uutinen 29.9.2021

Acura paljastaa: Integra palaa mallistoon linjakkaana fastbackina

Honda Civicin sisarmalli Acura Integra palaa Yhdysvaltain mallistoon ja nyt merkki on paljastanut autosta jotain muutakin kuin pelkän mallinimen.

Honda Civic uudistuu ja sitä myötä myös sisarmalli Acura Integra palaa mallistoon. Kiinassa Honda Integra viittaa tulevan Civicin porrasperämalliin, mutta Yhdysvalloissa Acura tuo Integran takaisin omana mallinaan. Acura on Hondan Yhdysvaltain markkinoilla tunnettu ylellisempi sisarmerkki.

Jo aiemmin Acura kertoi Integran palaavan hämyisellä kiusoittelukuvalla, jossa nähtiin ajovalon alapuolelle kirjoitettu mallinimi. Nyt autosta on nähty takaviistokuva, joka kertoo uuden Integran olevan sporttisen linjakkaasti muotoiltu viisiovinen malli. Osittain hämyihin kätkeytyvän mallin muoto tuokin mieleen Hyundai i30 Fastbackin. Ilmeisimmin kyseessä on myös perinteinen henkilöauto, eli Honda ei ole tekemässä ”Eclipsejä”.

Acura Integra Honda Integra Honda Civic Type R

– Olen riemuissani, että Integra palaa Acuran mallistoon alkuperäisen mallipolven ajamisen hauskuudella ja perimällä, täyttäen brändilupauksemme [Precision Crafted Performance] joka tavalla, eli niin muotoilussa, suorituskyvyssä tai ylipäätään ajokokemuksessa, sanaili Acuran Yhdysvaltain toimitusjohtaja Jon Ikeda.

Linjakkaat muodot ja Integran mallinimi ovat herättäneet sosiaalisessa mediassa ajatuksia siitä, palaisiko Integra tarjolle peräti Type R -versiona. Honda Integra Type R on kerännyt toistuvasti mainetta yhtenä ajettavuudeltaan parhaista etuvetoautoista. Yhdysvaltalainen Car & Driver arvioi, että Civic Type R:n voimanlähde voitaisiin nähdä uuden Integran Type S -versiossa.

Acura Integra Honda Integra Honda Civic Type R

Acuran mukaan uusi Integra heijastelee alkuperäisen mallipolven ominaisuuksia.

Nähdäänkö Integraa sitten Euroopassa? Tuskin, sillä vaikka Acura Integrasta on ilmeisimmin tulossa sähköistetty versio julkistuksen jälkeen, ei sedanien ja fastbackien kutistuva markkina lupaa hyvää. Yhdysvalloissa Integran kilpailijoiksi nähdään Audi A3 sekä Mercedes-Benzin A-sarja sekä CLA.

Lisää Acura Integrasta kuullaan viimeistään ensi vuonna julkistuksen yhteydessä.

Lähteet: Acura, Car & Driver Kuvat: Acura Teksti: Aake Kinnunen

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Honda

Kaikki koeajot

Uusimmat