Ajoneuvot | Ajatuksia autoista | 8.2.2020

Ajatuksia autoista: kun salainen prototyyppi-Mercedes eksyi Peugeotin juhliin

Tuskin tulemme ikinä tietämään, oliko Mercedes-Benzin S-sarjan prototyypin tempaus vahinko vai erinomainen pr-temppu.

Jaa artikkeli

Oli aurinkoinen torstaiaamu Sitgesin kaupungissa Barcelonan lounaispuolella. Peugeot 508 Hybridin ja 3008 Hybrid4:n koeajotapahtuma eteni autoalan vakiintuneiden käytäntöjen mukaisesti.

Tyypillisesti koeajoreissut ovat kaksipäivisiä. Talvisaikaan kohdemaa on yleensä jossain Välimerellä, mikä tietää suomalaisille varhaista lähtöä ja myöhäistä paluuta seuraavana päivänä. Tällä kertaa vuorossa oli kaksi autoa, joten keskiviikko kului 508:n parissa ja torstaina oli 3008:n vuoro. Joskus ajettavana on laaja mallisto, ja jotain tiettyä vaihtoehtoa saattaa olla vain muutama kappale ajettavana.

Peugeotin reissussa toimittajien Le Mans -tyyppistä rynnistystä himoitsemilleen autoyksilöille ei nähty, sillä valmistaja oli päättänyt tarjota kaikille identtiset valkoiset yksilöt. Auto jaetaan lähes poikkeuksetta aina toisen toimittajan kanssa. Kollegoihin on siis parempi pitää hyvät välit, sillä koeajolenkit ovat usein 100–200 kilometrisiä ajoja.

Kun suomalaistoimittajat sitten kävelivät torstai-aamuna muun kansainvälisen toimittajajoukon kanssa lehdistötilaisuudesta kohti hotellin takapihalla odottavia 3008 Hybrid4-malleja, tapahtui jotain hyvin odottamatonta: häiveteipattu Mercedes-Benzin seuraavan sukupolven S-sarjalainen lipui Peugeotin varaamaa pysäköintialuetta pitkin!

Näky tietysti sai koko joukon nostamaan kamerat esiin, mikä johti ässämersun varsin ripeään poistumiseen alueelta. Alla olevassa videossa näkyy juuri alueen portista poistuvan prototyypin perä.

Audimaiseksi teipatusta ulkonäöstä huolimatta valmistaja ei jäänyt epäselväksi: kyljen linjat, takavalojen muodot ja teipin alta paistava maski kertoi merkin Mercedes-Benziksi. Jykevä C-pilari ja suuri koko varmistivat mallin S-sarjaksi. Auton rekisteröinti, BB-AE1349, taas kertoo rekisteröintipaikaksi Böblingenin kaupungin Stuttgartin kupeessa – alueella toimivat sekä Mercedes-Benz että Bosch.

Vahinko vai sattumaa?

Tällainen tapahtuma vaikuttaa täydeltä sattumalta, mutta taustalla voi hyvinkin olla harkittu PR-tempaus. Toisaalta saamiemme tietojen mukaan samaa hotellia käyttävät myös autotehtaiden tuotekehitystimiit testireissuillaan, joten kyseessä saattoi olla myös hauska tuplabookkaus.

Mercedes-Benz S-proto

Oli miten oli, vain joidenkin kymmenien minuuttien kuluttua bongasimme saman Mercedes-Benzin tienvarren levikkeellä odottelemasta. Lähdimme tietysti seuraamaan autoa, mutta ässämersun reittivalinta teki pian selväksi, ettei enempää julkisuutta haluttu.

Selvää kuitenkin on, ettei seuraavaa S-sarjaa kauaa tarvitse odotella. Auto vaikuttaa hyvin valmiilta, kaikki peltiprässäykset, puskurit ja vastaavat komponentit vaikuttavat lopullisilta. Prototyypin pyöränkaarten päältä löytyivät lisäanturit, samoin kattotelineiltä.

Uusi Ässä näyttää peruslinjoiltaan noudattavan valmistajan nykytyyliä: peruslinjat ovat rauhallisen pelkistettyjä. Yksityiskohdista erottuivat ovien pintoihin upotetut esiin ponnahtavat ovenkahvat ja varsin kookkaalta vaikuttava maski. Lähteekö Mercedes-Benz haastamaan BMW:n 7-sarjaa?

Jaa artikkeli

Keskustelu