Ford toinen sähköauto Volkswagen MEB

Ajoneuvot Uutinen 22.9.2019

Ford harkitsee: toinen sähköauto Volkswagenin pohjalevylle?

Fordilla on ynnätty, että miksi tehdä yksi sähköauto Volkswagenin kanssa yhteistyössä, kun samantien voisi tehdä toisenkin. Päätös mahdollisesta toisesta MEB-mallista tehtäneen piakkoin.

Uutta kaverisuhdettaan juhlistavat Ford ja Volkswagen ovat jo aiemmin sopineet, että Ford hyödyntää Volkswagenin MEB-sähköautorakennetta tulevassa automallissaan. Volkswagen on investoinut miljardeja uuteen perusrakenteeseen, jonka se suunnittelee suurilta osin korvaavan tutun MQB-poikittaismoottorirakenteen tulevana vuosikymmenenä.

Fordille MEB on puolestaan arvokas ase erityisesti Euroopan sähköautomarkkinoille pyrittäessä. Tavoitteena on toimittaa yli 600 000 autoa vuosina 2023–2029.

Ford of Europen johtaja, Stuart Rowley, on kuitenkin kommentoinut Handelsblatt-lehdelle, että taloudellisesti ei liene järkevää jättää yhteistyötä yhteen malliin. Päätös toisesta sähköautomallista tehtäneen pian.
– Kyllä, keskustelemme tästä, Rowley kommentoi lehdelle.

Fordin ja Volkswagenin yhteistyö kattaa MEB-rakenteen hyödyntämisen lisäksi synergiaetuja hyötyajoneuvoissa ja yhteistyötä autonomisen ajamisen mahdollistavissa järjestelmissä.

Ford on hakenut tuoreen pääjohtajansa voimin uutta järjestystä liiketoimiinsa viime vuosina. Viime viikolla luottoluokituslaitos Moody’s alensi Fordin Ba1-roskalainaluokitukseen. Moody’s perustelee päätöstään epäuskolla, että miljardien dollarien uudelleenjärjestelyhankkeet tuottaisivat toivottua tulosta lähivuosina. Moody’s toteaa päätöksessään, että yhteistyö Volkswagenin kanssa kohentaa Fordin näkymiä erityisesti sähköautoissa, hyötyajoneuvoissa ja autonomisen ajamisen teknologioissa, mutta yhteistyön hedelmiä tuskin nähtäneen ennen vuotta 2022.

Lähde: Automotive News Kuva: Lauri Ahtiainen

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Ford

Kaikki koeajot

Uusimmat