Dacia Sandero Stepway

Ajoneuvot Koeajo 25.10.2021

Koeajo: Dacia Sandero Stepway – lisähinta kannattaa pulittaa, jos huonot tiet kuuluvat arkeen

Maavara, seikkailumuovit ja kattokaiteet: niistä on Dacia Sandero Stepway tehty. Ja hyvin onkin. Hyvää: maavara, jousitus. Huonoa: hinta varusteltuna.

Etenkin maaseudulla asuvat osaavat arvostaa autossaan maavaraa, ja sen tietää romanialaismerkkikin, jonka Dacia Sandero -pikkuautosta on myynnissä myös Stepway-malli.

Dacia Sandero Stepway

Katumaasturimaisuutta on saatu korottamalla maavaraa 3,6 senttimetrillä; kaikkiaan sitä on valmistajan mukaan lastaamattomassa autossa 20,1 ja täyteen kuormatussa 17,4 cm.

Dacia Sandero Stepway

Kattokaiteet poikittain

Seikkailuhenkisyyttä edustavat myös uudenlaiset kattokaiteet, jotka voi kääntää poikittain taakkatelineiksi. Toimenpide tosin vaatii hieman auton mukana tulevan avaimen apua, kun esimerkiksi uudessa Subaru Outbackissa kaiteiden kääntäminen ei edellytä sormien lisäksi muita välineitä.

Maastoautoksi Sandero Stepwayta ei voi ominaisuuksien puolesta kutsua – esimerkiksi nelivetoa ei ole saatavilla lainkaan. Huonoille, tai jopa surkeille teille auto sen sijaan istuu erinomaisesti. Portaattoman vaihteiston lievä äkkinäisyys liikkeellelähdössä on vältettävissä hitaan ajon L-tilalla, jolloin auto reagoi kaasuun muutenkin rauhallisemmin.

Mukava sijoitusvinkki

Stepwayn alusta on erittäin mukavuuspainotteinen. Terävissäkin töyssyissä jousitus tuntuu pysyvän jokseenkin ajan tasalla, ja loivemmat montut eivät haittaa menoa lainkaan.

Dacia Sandero Stepway

Hintaeroa samalla tavoin varusteltuun perus-Sanderoon kertyy 1 400 euroa, jonka huonoilla teillä rämpivän kannattaa ehdottomasti pulittaa. Koeajoyksilöön oli lätkitty varusteita niin surutta, että kokonaishinnalla saisi jo melkein nelivetoisen Duster-mallin – listaa ruksittaessa sietää siis edullisessa autoluokassa olla tarkkana.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Dacia

Kaikki koeajot

Uusimmat