Moottorin kitkarengastesti 2020 Goodyear Nokian

Ajoneuvot Kitkarenkaat Rengastesti Renkaat Talvirenkaat Testit 5.10.2020

Moottorin kitkarengastesti 2020: Goodyear loistaa sulalla, Nokian jätettiin neljänneksi

Goodyear Ultra Grip Ice 2 loisti jälleen testissämme omalla mukavuusalueellaan eli asvaltilla – jopa siihen malliin, että rengas kiilasi Nokian Hakkapeliitta R3:n ohi palkintopallille.

Tuoreimman rengastestimme teemana on uusi nastaton talvirengas Michelin X-Ice Snow, joka haastaa Moottorin viimevuotisen testin parhaimmiston eli Continental Conti Viking Contact 7:nNokian Hakkapeliitta R3:n sekä Goodyear Ultra Grip Ice 2:n.

Kaksi ensin mainittua valittiin mukaan niiden hyvien talviominaisuuksien vuoksi, ja kolmas eli Goodyear siksi, että se osoittautui aiemmassa, 16-tuumaisten kitkarenkaiden testissämme parhaaksi märällä sekä kuivalla kestopäällysteellä.

Märällä loistava, muttei mikään kesärengas

Tämänkertaisessa 17-tuumaisten renkaiden testissä kävi kuten ounastelimmekin: Goodyear on edelleen asvaltilla selvä ykkönen. Sen märkäpito on testin paras, ja rengas käyttäytyy kaikissa ajo-olosuhteissa turvallisesti.

Erityisesti märkäjarrutuksissa Goodyear on aivan omaa luokkaansa. Yhdenkään nyt testatun renkaan tulos ei silti ole kovinkaan mairitteleva, sillä hyvä kesärengas pysähtyy samasta nopeudesta jarrutettaessa vähintään 10–15 metriä lyhemmällä matkalla kuin parhaimmat pohjoismaiset kitkarenkaat.

Tätä puolta käsittelimme laajasti ”poikkitieteellisessä” rengastestissämme syksyllä 2019, jolloin vastakkain asettuivat kesä- ja kitkarenkaan lisäksi nastarengas, Keski-Euroopan olosuhteisiin suunniteltu kitkarengas sekä välikelin rengas. Testitulosten perusteella on selvää, että kuljettajan ennakointi on tärkeää erityisesti märällä pinnalla ajettaessa.

Moottorin kitkarengastesti 2020 Goodyear Nokian kitkarengas nastaton talvirengas

Myös Hakkapeliitta yllätyksetön

Goodyearin muista ominaisuuksista maininnan arvoinen on hyvä veto- ja jarrutuspito lumella sekä jäällä, mutta sivuttaispito lumella on muita testin renkaita heikompi.

Kotimaista osaamista edustava Nokian Hakkapeliitta R3 ei myöskään jäänyt loppupelissä kärjelle kovinkaan paljon. Kiteytettynä voi sanoa, että nokialainen on ajokäytökseltään turvallinen kaikissa olosuhteissa, mutta jääpito ei yllä aivan etevimpien kilpailijoiden tasolle – pitkittäispito rankattiin koko ryhmän heikoimmaksi.

Ehdoton plussapuoli on se, että Hakkapeliitan käytös on jäällä loogista ja rauhallista, ja helppo hallittavuus jatkuu niin lumella kuin märällä asvaltillakin. Kuivalla pinnalla renkaasta löytyy lisää ääripäitä, sillä jarrutuspito on porukan paras mutta melutaso vastaavasti korkein.

Yksityiskohtaisemmat arviot ja tulokset löytyvät 30.9. ilmestyneestä Moottorin numerosta 10/2020, johon pystyy syventymään myös sähköisesti Lehtiluukusta.

Testirenkaat, koko 225/50 R17

  • Continental Conti Viking Contact 7
  • Goodyear Ultra Grip Ice 2
  • Michelin X-Ice Snow
  • Nokian Hakkapeliitta R3

Teksti: Pasi Piironen ja Jussi Saarinen Kuvat: Ville-Veikko Heinonen Testin toteutus: Test Finland Oy / Juuso Kallioinen ja Pasi Piironen

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat