Renault Talisman

Ajoneuvot 5.3.2020

Meiltä poistunut Talisman uudistuu – iso Renault päivittyy pienempien malliin

Suomesta ja Pohjoismaista mallistosta poistunut Renault Talisman saa kesällä koko joukon pieniä viilauksia. Päivitysten pääpaino on uusimmissa varusteissa.

Renault Talisman on poistunut Suomen ja Pohjoismaiden myyntimallistosta verrattain hiljaisuudessa vuodenvaihteen aikaan. Tästä johtuen muhkean sedanin ja farmarin faceliftiä tuskin nähdään näillä leveysasteilla, mutta tyylikkään D-segmenttiläisen uudistus tuo silti mukanaan tuoreemmista malleista tuttuja piirteitä.

Renault Talisman

Facelift ei olisi facelift ilman uusia puskureita. Talisman ei poikkea valtavirrasta ja keulalla on uusittu myös huomiokromin roolia. Sama tarina jatkuu myös auton takaosassa. Ledivalojen ja aiempaa pidemmälle valaisevien matriisiledien lisäksi mielenkiintoinen yksityiskohta on haineväantenni, jonka Renault kertoo myös tehostavan tietoviihdejärjestelmän toimintaa. Uudet värivaihtoehdot ovat Baltic Grey, Vintage Red ja Highland Grey, eikä uusia vannevaihtoehtoja voi jättää laskuista.

Renault Talisman

Matkustamossa huomio kiinnittyy kojelaudan 9,3-tuumaiseen kosketusnäyttöön (7 tuumaa perusvarusteltuna), joka on päivitetty R.Link-järjestelmästä uudempaan Easy Linkiin. Samalla mittaristo on päivittynyt 10,2-tuumaiseen digitaalimalliin. Vakionopeudensäädin on siirtynyt ohjauspyörään, keskikonsolista löytyy nyt älypuhelimen langaton lataus, ja ilmastointiventtiileihin on lisätty näytöt lämpötilan säätämiseksi. Samalla tarjolle on tullut uusia verhoiluvaihtoehtoja.

Renault Talisman

Varustepäivityksen yhteydessä myös ajoavustimet ovat saaneet uudet versiot. Kaistakeskitin toimii mutkissa ja toimii yhteydessä maantie- ja ruuhka-avustimien kanssa. Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä puolestaan havainnoi nyt jalankulkijat ja pyöräilijät. Renault muistuttaa myös, että Talisman on segmenttinsä ainut malli, jonka saa 4Control-nelipyöräohjauksella, joka on säädettävän iskunvaimennuksen parina.

Renault Talisman

Voimalinjapuolella Renault Talisman ei saa merkittäviä uudistuksia. Muualla Euroopassa Talismanin facelift toteutuu kesän kulmilla.

Mikäli jatkossa mielii muhkean ranskalaissedanin ohjaimiin, kannattaa tähyillä esimerkiksi Peugeot 508 Hybridin tai ehkäpä jo loppuvuodesta saapuvan DS 9:n suuntaan.

Lähde ja kuvat: Renault

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Renault

Kaikki koeajot

Uusimmat